07 detsember 2019

"Mõelge kaasa! Mida teha paarisaja üleliigse kiisuga?"

Loomapäästegrupp on oma koha Eesti ühiskonnas ja iseäranis loomasõprade seas leidnud ja ilmselt ma ei liialda kui väidan, et saame ka kõige rohkem vihjeid või hädaabikõnesid.

See teeb rõõmu, aga tekitab ka kimbatust, sest head lahendust läbi mille kõik elukad ellu jääksid ja uue kodu leiaksid, pole meilgi.

Me teame üsna mitmest koertekolooniast, kus lemmikloomapidamine on täiesti käest läinud. Ühtekokku vireleb seal üle saja peni ja mõistagi tekib neid läbi suguluspaarituse aina juurde.


Me teame üsna mitmest kassikolooniast ning ainuke, mida me teha saame, on toiduabi ja steriliseerimine/kastreerimine. Sedagi vaid siis kui rahanatukest on.



"Issake! Kohe on vaja teavitada VTA-d ja omavalitsust! Varjupaik kohale ja kogu lugu! Vaesed loomad!", röögatab tulihingeline kassisõbrast veebiloomakaitsja soojas toas arvuti taga kohvi juues. "Parem õudne lõpp kui lõputu õudus!"
Aga vat ei teavita! Tegelikult kui ma vaatan su enda hädist elukest, siis arvan, et hoopis sinult tuleks lapsed ää võtta, sest sa suudad neile palju-palju vähem pakkuda kui "Rikaste TOP 1000-sse" kuuluvad tegelased.

Nali naljaks, aga end Jumalateks pidavad tüübid on toredad küll. Loomulikult on eutanaasia teatavates olukordades ainuke hea lahendus, aga tegeleda tugitoolist liigirassismiga ja nõuda masstapmist on tase omaette. Pärast jälle kisa taevani, et miks see hävitatud lemmikloomade hunnik nüüd nii suur on?

Saime uue vihje:

"X-külas, X-talus, peab kodanik X puurides kasse nagu küülikuid. Liiguvad jutud, et ta müübki nende liha küülikuliha pähe. Palume kiiret sekkumist!"

Käisime, nägime, aga seda tondijuttu ei usu. Meie arvates on tegu kodukootud varjupaigaga, kus siis üritatakse kõigest väest tagada seda, et need loomakesed tuhandeteks kilodeks materjaliks, millest siis "pruulmeistrid" biokütust villima hakkavad, ei muutuks.

Ega me tea ka muidugist ja alles uurime. Kui lugu ikka väga "haiseb", siis teavitame avalikkust. Kui tegu on loomasõbraga, kes punnitab kõigest väest, siis vaikime kõik maha ja proovime natukenegi kaasa aidata.

Ahjaa, 200 kiisut seal nüüd küll polnud! Kuskil 50 ja 100 vahel. Olgu selle arvuga kuidas on, aga mida nendega teha?

Linnusõbrad nõuavad tapmist, sest kass va raisk teeb neile liiga. Kalamehed nõuavad jällegi lindude tapmist, sest need tõprad söövad ussikesed ära. Üks sort inimesi nõuaksid kõikide teiste liikide ja inimeste hävitamist, kes "nende maailma" ei mahu.

Püüaks kuidagi ilma tapmiseta ja nii, et kõik ikka ellu jääksid? On see üldse võimalik?