13 detsember 2019

"Tallinna Polütehnikumi jõulukingi sai Loomapäästegrupp!"

"Meil oli tegelikult tänavu kolm kandidaati, kellele Heategevuslikul Jõulunädalal kogutud annetus üle anda, aga õpilasid otsustasid ülekaaluka häältenamusega, et enim väärib ja vajab seda Loomapäästegrupp!", ütles Tallinna Polütehnikumi huvijuht Kaisa Liimets annetust üle andes.

Kooli õpilasesinduse poolt algatatud üritusel löödi agaralt kaasa ning rahasumma 465 eurot ja 51 senti kogunes kõigest kolme päeva jooksul. Väga hea tulemus ja müts maha!

Ajasime törts tõsisemat juttu ka loomapääste argipäevast ning nagu varasemaltki, ei hoidnud ma end tagasi vaid rääkisin ilustamata kuidas ja miks need asjad loomadega just nii halvasti siin "arenenud" riigis on.

Nõps nuusutas klassiruumi korralikult üle ja keelatud aineid ei tuvastanud.

"Siin koolis õpivad korralikud lapsed", arvas ta lõpuks.

Nõps on inimestega juba nii harjunud, et enam nii väga peitu ei poe, kätte kinni ei hüppa ja kileda häälega appi ka ei karju. Lisaks ei pissinud ka nurka ning sestap julgen teda tulevikus rohkem üritustele kaasa võtta nagu oma aal Taadu-Aadutki.

"Edu, tugevat närvi ja vastupidamist, et seda tööd ikka teha jaksaksite!", soovisid Tallinna Polütehnikumi Õpilasesinduse noored kõikidele Loomapäästegängi vabatahtikele. "Häid Jõulupühi!"


Mida soovisin neile mina? Ma soovisin, et nad seda teadmist ja tunnet, et ka meist nõrgemaid liike tuleb aidata, suuremaks ja targemaks saades, ei unustaks.

"Tänaste, minu eakaaslastest poliitikute, kes samuti pärit nõuka-ajast, mõttemalli ei muuda ja nende jaoks võiksid kõik loomad-linnud peale söögikõlbulike rahulikult otsa saada. Need teadmised on nad kahjuks juba edukalt suutnud edasi anda tänastele poliit-tattninadele ja ka neid on juba väga raske ümber veenda.

Sestap on kogu lootus teie põlvkonna peal ja kui kunagi keegi teist peaks poliitikasse minema ning istub ministri- või kantsleritoolile, siis loodan südamest, et parteipoliitika ja kollektiivne mõtlemine pole teid suutnud muuta tundetuteks ajuvigasteks vaid oleksite täpselt samasugused soojad inimesed, kellega täna kohtusin!

Ärge laske sel headusesädemel, mis täna teie sees on, eluraskuste ja ratsionaalse mõtlemise kiuste kunagi kustuda!"


Aitäh Tallinna Polütehnikumi perele kogu Loomapäästegrupi poolt! We will rock! Thanks for rockin' with us and Merry Christmas!