11 detsember 2019

"Palju pisaraid ja suur rõõm käsikäes - "Tilluke pime" läks päriskoju!"

Naistega on raske! Pagana raske! Nutvate naistega eriti.

"Kulla Ulla! Saad kiisu alles pühapäeval. Helle tuleb alles siis tagasi saarde, mitte täna!"

"Oi-oi, kui halvasti! Ma nii ootasin! Ma ei taha sel aastal midagi kingiks ja see pisike ongi mu kink! Ma nii tahan tema eest hoolitseda!", nuuksus eile õhtul soomlanna Ulla toru otsas. "Ma tulen ise järele! Räägin kohe mehele ja tuleme homme mandrile!"

"Oi-oi-oi, juba leidis kodu! Nii ruttu! Oi kui kahju! Nad on alles nii arad ja me väikeõega hoolitsesime väga hästi. Päeval pugesid peitu, aga öösel käis siin selline trall, et anna kannatust! Näe, isegi kardina kiskusid katki!", nuuksus Ülle Jalukse suurem tütar. Las ta veel jääda!"

Appi! Hulluks ajavad need piripillid ja vahet pole on nad suured või väiksed - töinavad kõik ühtemoodi ja arusaamatute asjade peale. Tegelikult saan ma aru küll, sest olen isegi loomi loovutanud ning antud juhul on pisarad vägagi põhjendatud ja tuttav teema. Ullaga leppisime kokku, et trehvame Ristil. Siis pole tal nii palju vaja ringi kimada.

Provva Katrin Gaver ei leidnud Ulla Pajusalo-Salminen jaoks omal aal ühtki hääd sõna ja kirus teist taga nagu vihavaenlast. Mina vaidlen vastu ja kinnitan, et tegemist on ülimalt sooja ja hooliva inimesega, kelle hoolde ma ilma igasugu kõhkluseta "Tillukese Pimeda" usaldan.

Mariann Randmaa tundis Facebookis muret kas kiisuke ikka edasist ravi saab. Kallis Mariann! Ole nüüd ikka mõistlik ja mõtle ka kelle lehel sa oled!? Siin on taoline mure täiesti kohatu lausa - kõik on kümme korda läbi mõeldud ja vaagitud ning peaksid ju isegi teadma, et ma ei loobi loomi mööda ilma niisama laiali.

"Tillukesel Pimedal" on Leisi talukeses oma tuba, kus ta rahus kohaneda saab. Eks trehvab muidugi teiste kassidega ka, aga privaatsus on tagatud. Ulla muidugi nunnutab teist nagu oskab, aga karantiin on alguses vajalik. Ka turvaliselt õue saab see hiirekuningas juba kevadel ja nimelt on sinna aiakesse lausa spetsaedik kiisude jaoks ehitatud, kust nad välja ei pääse.

Lõpp hea, kõik hea ja katame lauad! Mina olen rahulik ja õnnelik ning teie rõõmustage koos minuga! Asi on seda väärt!

"Too veel meile kasse hoiule! Võid nad kõik tuua!", lunisid Ülle tütred.

"Toon-toon kullakesed ja kohe nii palju, et teie kassiallergiat põdev emme kolib õue! Ahaa, see ongi teie salaplaan vist tegelikult!?"