06 detsember 2019

"Ka Jüris auto alla jäänud kassipoeg vajab Teie abi!"

"Kuidas seda armsat kiisupoega kõige parem oleks abistada? Auto sõitis üle."

"Sõitke temast uuesti üle! Meile tõesti enam ei mahu ning oleme pea võimetud esmaabi andma, sest enam pole kodusid, kus vigastatud loomad taastuda saavad!"


Õnneks küll huumor, mis mustemast mustem, aga tõesti on juhtunud see, mida olen üritanud kõikide vahenditega vältida - Loomapäästegrupist või "loomade kiirabist" kui soovite, on saanud pesuehtne loomade varjupaik üle nelja-viiekümne elukaga!

Täna hommikul sai vigastada üks tilluke kiisulaps, kes alles oma elutee alguses. Lugu juhtus Jüri alevikus, Väljaku tänaval. Hele-nimeline loomasõber nägi kõike pealt:



"Ta puges auto alla peitu, juht ei märganud ja sõitis temast lihtsalt üle. Pärast jooksis muruplatsile ja sinna ta jäi. Tõstsin ta trepikotta sooja ja helistasin kohe teile.

Ma viiks ta ise kliinikusse, aga just oli meie enda koeral raske ja kallis operatsioon ning seetõttu pole võimalik. Aidake teda palun!"


Loomapäästegrupi poolt reageeris Tanel Veskimägi. Ta toimetas kassihakatise Sõle loomakliinikusse, kus tuvastati käpaluumurd ja ka vaagnast on kild väljas. Nagu tänavakassid ikka, on ka see põnn ninast kuni sabaotsani parasiite täis.

"Murd on paha, otse liigese juures ja pole kindel kas seda üldse saab parandada?", dr Merili Kesner nõutu. "Räägi ortopeediga!"


Saatsin röntgenülesvõtte Billy loomakliinikusse, kus dr. Kristo Klaassen sellele pilgu peale viskas.

"Teostatav, aga enne tahan esmaspäeval ikka käega katsuda ja oma silmaga kõik üle vaadata!"

Asi seegi. Kiisupoeg sai valuvaigisteid ja antibiotsi ning neid antakse kaasa niipalju, et esmaspäevani jaguks. Lisaks andis Sõle loomakliinik puhta tasuta tänavalapsele ka spetsiaalset kassitite toitu, mida väike karvakera mälumata lausa "sisse hingama" hakkas.

Vat sihuke lugu, mis ehk ei lõppegi halvasti. Lootma ju ikka peab! Nüüd on vaja hädasti igasugu "kassinänni" alates näituse- ja transapuuridest ning lõpetades söögi ja liivaga välja.


Nõme on küsida, aga häda ajab härja kaevu ja kassipoja auto ratta alla. Ega ma peale käi, aga äkki jääb kellegil üle? Mina tänan! Jüri kassipoeg ja provva Katrin Gaverilt ära võetud kassid tänavad ka!

Lisainformatsioon: 1414; help@animalrescue.ee

Prognoosarve on 500 eurot. Ega ma peale käi, aga äkki jääb kellegil üle? Jõulude eel! Vilets nali! Ho-ho-hoo ja ha-ha-haa, aga kuskohast seda paremat nalja ikka võtta kui see santlaager aina kasvab ning nutt ja ahastus juba peale tulevad?

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

Annetustelefonid:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)


Loomapäästegrupp on kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja, mis tähendab, et isik saab annetatava summa maha arvata maksustatavast tulust. Ühingu juhatuse liikmed ja vabatahtlikud ei saa töökohustuste täitmise eest tasu. Loomapäästegrupp järgib “Annetuste kogumise head tava”.