28 detsember 2019

"Aasta lõppedes pole vaja "vanu" loomi ära visata!"

Inimene hoiab kümne küünega kinni tavadest ja aastavahetuse saabudes püüab vanast prahist lahti saada. Uusaastaööl tuleb ju toit laual hoida ja talu kambrid puhtaks küürida. Siis on jõukas tulevik kindlustatud.

Kunagi ammu sai üks asjapulk Piiblist valesti aru ja tõlkis "Lunastaja Jeeuse" "Kastreerija Jeesuseks" ning kukkus kohe rahval mune maha võtma. Eks ikka selleks, et suguiha vähendada ja inimesi selle eheda usu poole suunata.

Ka meie kodumail on paar seltsimeest vanadest tavadest valesti aru saanud ja püüavad veel vana aasta sees "vanad loomad" ära visata. Täna näiteks viis kodanik X Ida-Virumaaql seitse kinniste silmadega vastsündinud kutsikat metsa surema. Politseile anti asjast teada ja töllerdis nabiti kinni. Kutsikad toimetati varjukasse, aga ega see tähenda, et nad ilma emmeta seal ellu jäävad.



"Mida edasi teha?",
päris politseiametnik.

"Jätis on käes ja kriminaalasi muudkui püsti vaja panna. Prokurör rõõmustab ja Eesti riik saab näidata kui väga ta loomi kaitseb. Lihtne keiss! Soojast toast lahkuma ei pea ja uurida pole miskit rohkem vaja. Ainult paberitöö!"

"Me peame ju menetlema ikka hakkama!"

"Ei pea, ei pea kulla ametnik. Loomade vastaseid kriminaalasju menetlevad loomapoe koristajad ja konservatooriumi uksevaht Sven!"


Tallinnas Luha uulitsal elav Ruth P käib aga mööda loomakliinikuid ja nõuab oma kahe kassi eutaneerimist. Üks selline hästi pisike ja halli värvi, teine kass suurem pruuni ja musta triibuline, veidi scottish foldi moodi. Pealt vaadates terved ja üsna noored loomad.

"Pange magama! Nad on juba kahekümne aastased. Ma olen Tallinnast ja maksan!"

"Me ei eutaneeri terveid loomi!"

"Siis ma lähen koju ja uputan nad ära!"


Ja palun politsei, siit tuleb teile kohe ka teine krimasi kassitapu pärast, sest kiisude uputamine on teadupärast keelatud. Paberitööd tuleb muidugi teha. Esmalt muidugi mul enesel, sest pean teile provva Ruthi täpse perenime, aadressi ja ka tema soome telefoninumbri edastama.

Koristage oma elamisi ja saage prahist lahti, aga looomi ei pea vana aasta sees ära viskama. Te olete valesti aru saanud ja seda pole ei Piiblis ega ka Põhiseaduses kirjas! Jummalast tõsijutt!

NB! Fotol olevad loomad pole selle looga seotud