14 detsember 2019

"Ainult üks öö veel!"

Donna jõulusoov on kohe-kohe täitumas. Äkki juba homme saab sõbralikkuse ja alandlikkuse kehastus päriskoju, päris oma inimeste juurde, kes seda toredat looma ka väärivad.

Mäletatavasti jäi Donna väga üle ja jäeti Lääne-Virumaal asuvas Muuga külas ühte tallu.
Pererahvas ei saanud koera kaasa võtta, aga olevat teda siiski toitmas käinud. Koera oma kinnistult leidnud taluperemees vaidleb sellele vastu:

"Ei toitnud nad midagi. Loom oli puhta näljas ja hüljatud!"

Taluperemees kartis, et üleliigseks osutunud koer koksatakse lihtsalt metsa vahel maha. See ju üsna tavaline nähe siinmail ja sestap hakkas ta häirekella helistama.

Kirjutasin Donnast oma blogis ja pea koheselt olid omanikud kohal ning toimetasid kutsa selle härra juurde, kellelt ta kunagi võeti. Paraku jäi ta ka seal majapidamises täitsa üle.

Kuigi see pole Loomapäästegrupi otsene prioriteet, siis Erko Elmikul hakkas Donnast väga hale ja viis ta oma koju. Söötis kõhu täis ja pesi puhtakski. Nüüd on koer süna otsese mõttes Erki vari. Mees räägib sellest koerast vaid ülivõrdes:

"Ta on nii alandlik, et lausa hale hakkab. Ilmselt kardab, et jäetakse jälle maha ja siis püüab väga inimese meele järele olla.

Donna on nii sõbralik! Lapsed väga meeldivad ja mu kasside ja koertega klappis ka! Megahea koer! Jätaks tema ka omale, aga ega nad kõik ju mahu! Kolmjalg Champsile see kohe raudselt ei meeldiks!"


Erko hakkas Donnale kodu otsima ja üks tore pere avaldas soovigi. Käisid lausa neil külas ning Donna väga meeldis. Donnale meeldis see pere ka. Kokku lepiti, et pühapäeval toob Erko koera Tallinnasse ära. Tal nagunii linna asja.

Üks öö veel ja siis algab Donnal selline elu, mida ta ehk varem näinudki pole. Ainult üks öö veel .....