21 detsember 2019

"Eest ära! Ruudi tuleb!"

Ei-ei-ei sõbrad! Tegemist pole uue kompositsiooniga "Vanamutt ja meri" vaid see on Stromka püsijalutajate jaoks juba täiesti tavaline vaatepilt kui hoo üles võtnud Ruudi memme nagu härg atra järele lohistab.

Seda kõike saadab pool eesti-, pool venekeelne käskluste jagamine, millel peale Ruts lihtsalt haigutab ja jalga tõstab. Memm ise näost punane, väriseb kogu jõuga kinni hoides ja muudkui sisistab:


"Ma ei lase lahti, daže ne podumai! Ma ei lase lahti! Ruudi nelzja! Ruudi koht!"

Olen talle korduvalt maininud, et vahetame koerad ära. Tolku sest pole olnud.

"Mina jaluatan Ruudiga! Ma saan hakkama küll! Mu enda koer oli kaks korda suurem ja polnud mingit probleemi!", on memm, kes mu koeri hoidmas käib, absoluutselt veendunud. Isegi jõuga ei saaks teda meelt muutma panna ja Nõpsi suurust kutsat peab ta üleüldse kassiks.

Täna jälle memm sirakil ja jalad taeva poole laiali nagu "Viru linnul". Ruts aga muudkui "künnab". Ohh sa Jeerum, kus sellel koeral on jõudu ja kiirust! Hüppasin siis ka kaksiratsu "kelgule" ja hüüdsin muudkui nöö-nöö! Vastlasõit, siis vastlasõit!



Ruudi võttis suuna Sõle tänavale, kus pollarid oma põhitööga tegelesid ehk kiiruseületajatelt trahve riigieelarvesse kasseerisid. Pidasid meid ka kinni.

"82 kilomeetrit tunnis 50 alas!", näitas herr politseinik radarit. "Halvasti-halvasti! Suur trahv või mahalaskmine! Antud rikkumine on nii räme, et südametunnistus ei luba isegi altkäemaksu vastu võtta! Kumma valite?"

"Kas mahalaskmine on tasuta?"

"Kuuli peavad pärijad riigile kinni maksma, aga muid makse ei lisandu."

"See kiirusepiirang kehtib ju autodele. Mul on loomapääste operatiivsaan! Mul oli väljakutse!",
õigustasin memme pealt maha ronides. "Sireen ju töötas ka!"

"Tõsi! Mutt lõugas ja undas tõesti kõvemini kui kolm päästemasinat kokku ja ka liikluseeskirjas pole taolisele liiklusvahendile piiranguid, kuid lepime kokku, et panete vanadaamile vähemalt vilkurid külge! Siis on kõik korras"

"Kokku lepitud ja juba täna ostan ära! Kas koerale on vaja ka vilkur külge panna?"

"Ei ole, Eesti politsei loomapiinamist ei tolereeri. Kruvi ainult vanamuti külge ja siis kõik on korras! Head reisi!"


Ruudi vaatas ükskõikselt üle õla, haigutas ja tõstis taas jalga. See kõik ei puutunud absoluutselt temasse ....