19 detsember 2019

"Rubriik "Põrgust paradiisi" ehk kuulus gavercat Happy tervitab!"

Happy loo algus on mulle veidi segane, sest ega ma loomade elulugusid sotsiaalmeediast jälgi. Omal neid niigi kukil ja püüan vähemalt nendega järje pääle saada.

Minu jaoks seega Happy-Merru täiesti tundmatu suurus, aga netirahva jaoks vana tuttav, kes juba aastajagu tagasi silma jäi, sest perele käis kvaliteetne ravi üle jõu. Nad küll tohterdasid, aga kodus ning tühipaljast kreemi määrimisest pahale peahaavale tulu ei tõusnud. Tollane kassiomanik kirjutas mulle nüüd selgituseks nii:




"Olen Merru-nimelise kassi omanik. Eelmine aasta 2018 september pidin andma Merru ära Katrin Gaverile kuna Merrul oli tekkinud peahaav, mis mädanes. Merru käis ka väljas ja ta jäi silma kohalikule elanikule, kes kaebas minu peale ning kohale kutsuti varjupaiga töötaja, kes tahtis kassi varjupaika viia.

Õnneks tulin just töölt ja ütlesin, et nii ei saa, et te lihtsalt viite minu kassi ära. Peale seda kutsuti kohale vallaametnik, kes ütles, et kui sinu kass, siis las jääb. Elanik, kes kutsus varjupaiga kohale, ütles et tegemist on hulkuva kassiga. 


Mõne aja pärast tuli uuesti vallatöötaja minu juurde ja ütles, et asi on juba Facebooki üles pandud ja temaga võttis ühendust Katrin Gaver, kes lubas kassi enda hoole alla võtta ja tasuta terveks ravida. Hiljem lubas Merru tagasi anda.

Vallatöötaja ütles veel, et kui asi peaks Heiki Valnerini jõudma, siis võivad mul tulla suured jamad kuna kass on ravimata ja nii haiges seisundis. Sain Katrin Gaveri telefoninumbri ja helistasingi talle, et olen nõus kassi talle andma, et ta aitaks annetajate abiga mul kassi ära ravida ja siis kui kass terve, saan ta tagasi.

Viisingi kassi Tartu Maaülikooli loomadekliinikumi, kus kassile tehti esmane kontroll ja seal tehti ka peahaava operatsioon. Peale seda käisin veel kassi vaatamas, aga seejärel pole Merrut rohkem ei näinud, sest Katrin Gaver viis kassi ära Tallinna.

Kui vahepeal küsisin Merru koht, siis Katrin ütles, et paraneb ja käisid kontrollis ning on vaja teha veel hambad korda ja arvatavasti tuleb ka kass ühest kõrvast kui mitte mõlemast kõrvast kurdiks teha (kõrva sisu välja oppida) kuna tal olevat kõrvapõletik, mida ei anna ravida.

Peale seda hakkas mulle tunduma kas tegin ikka õige otsuse, et kassi üldse ära andsin. Nüüdseks ei ole ma Merrust ammu midagi kuulnud kuna Katrin ei vasta kirjadele ja proovisin isegi elukaaslase kaudu asja ajada, aga tulemus oli sama. Muideks, mina pole Katrin Gaveriga kunagi silmast silma kohtunud, sest viisin ainult kassi Tartu ja sinna läks Katrin talle ise juba hiljem järgi. Ta pani Merrule teise nime, sest siis saavat rohkem annetusi. Pärast teie postitust nägid Merrut taas ja olin väga kurb ja tige, et ta nii halb välja nägi! Kui võimalik, siis sooviksin enda kassi jätkuvalt tagasi saada ja luban, et õue ta enam kunagi ei saa. Samuti jätkan vajaliku raviga.

Lugupidamisega, E.L"

Merru, uue nimega Happy on täna Loomapäästegrupi hoole all ja esimesed astilkäigud on juba tehtud. Pole kõige hullem, aga hästi ka mitte. Hoiukodu peremees Rainer, kes tema eest hoolitseb, kirjutas nii:

"Tšau! Kass ilusti sisse elamas. Paistab, et tunneb end hästi. Ülisõbralik, pidin ta puhtaks pesema, sest oli vedela nr.2 teinud transapuuri ning selle tervenisti laiali määrinud. 

Lasi pesta, erilisi pretensioone selle kohta ei esitanud. Kuivatamise ajal lõi süles nurru. Peale kuivatamist pesi end ka ise puhtaks. Veidike mängis, otsib hullult lähedust ja jäi süles ka magama. 


Tähelepanekud - Kass suhteliselt kõhna, s.t. roided ja selgroog vabalt üle loetavad sõrmede all. Lähenevat inimest kardab, tõmbab silmad kissi ja tardub. Samuti kissitab silmi kui vaatad kassile otsa ja käed on rinna-kõhu kõrgusel. Üks küüs on nii pikaks kasvanud, et on ringi peale teinud ja vist sisse kasvanud. Pikalt menetleda kass ei lasknud.

Küsimus, kas ja mida kassiga kliinikus on tänaseks tehtud? Kas ja kuidas organiseerida edasist ja põhjalikumat ülevaatust? Olen nõus omast taskust ülevaatuse kinni maksma, peamine, et saan seda teha Tartu kliinikus, kus töötab Dr.A. Dedulja. Mul on räbalkassidega temaga vaid head kogemused. Jaga oma arvamust ja kas oled nõus, et alustame põhjalikuma raviga?" 

Ikka olen nõus kui ka teie tõstate pöidlad üles ja soovite, et paljukannatanud gladiaator Happy väärib elu ning lõpuks ka korralikku ravi. Mina tänan!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

Happy ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades:
900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)