30 detsember 2019

OMANIK LEITUD! "Aravetelased! Kelle koer jäi auto alla?"

Täna paar tundi tagasi jäi Aravetel, seal viadukti moodi asjanduse lähistel auto alla kena saksa lambakoer. Pauk oli vägev ja lõi looma lausa oimetuks.

Gängist tõttas esimesena kohale Kristiina Simson. Tekid ja veepudel kaasas, et talle nii kaua seltsi pakkuda ja külmumist vältida kuni Erko Elmik päästebussiga kohale jõuab.

Väiksesse autosse lihtsalt ei mahu. Tegelikult pole see hea ka - äkki ribid on katki ja tõstes liigub ots kopsudesse või südamesse. Pärast kahju veel suurem. Erkol ei läinud kaua, aga kõnest kuni Loomade Kiirabi Kliinikusse jõudmiseni kulus aega ligi poolteist tundi.

Tundub, et kaua, aga selline on praegu meie tase. Tegelikult ega vast helikopteriga suurt kiiremini poleks jõudnud kui see Tallinnast startinud oleks. 

Praegu vaadatakse koera läbi, valuvaigistid on peal ja arstid toimetavad täpselt samamoodi nagu inimesegi puhul. Eks mõne aja pärast ole ka selge kui hullult ta viga sai. Hoidke meile ikka pöidlaid ka, et kõik hästi läheks!

Viimased uudised kliinikust:

"Elab. Väga rahulik. Kaela pilt OK. Vaatame pead. Väike auguke käpas, aga see on tühiasi. Kaelast edasi hetkel tundetu kuid luud tunduvad korras olevat. Suur šokk. Vererõhk maas, ei saa vereproovi teha. Turgutavad üles ja siis proovivad edasi"

Pärast südaööd sai selgeks, et selle lahingu me siiski kaotame - sisemine verejooks, selgroog pihta saanud ja esi- ning tagakäpad selgroo tõttu tundetud, koer ise koomas. Peremees otsustas eutanaasia kasuks. Erko jäi pikalt linna ja viib sõbra omanikule koju kätte. Saab vähemalt väärikalt maha matta .......