18 detsember 2019

"Joomaurkast päästetud koeraplika Jenny otsib kodu!"

Hingemattev hais, konid, tühi taara, kõikjal koera väljaheited ja diivani taga peidus pisike musta värvi koerake Loomapäästegrupi vabatahtlike Angelina Loomust ja Lenel Luhtaru arglikult piilumas.

"Ära karda pisike! Me oleme sinu poolt ja kurja ei tee! Läheme nüüd puhtamasse sooja kohta ning söödame kõhu korralikult täis! Sa ei pea rohkem üksi olema!"

See joodikute punker asus Tartu linnas Puiestee uulitsal. Tavaline lugu - peremees viidi haigemajja ja koer jäi maha. Inimesed hakkasid abi otsima, sest ise nad oma jalga sinna "kirbuparadiisi" tõsta ei tahtnud. Siinjuures tänan Marikat, kes Loomapäästegrupile virelevast koerast teada andis.



Kui kaua Jennifer, vahel ka Jennyks kutsutav kutsa üksi oli, pole meile täpselt teada ja see pole ka enam oluline. Keegi talle igatahes toidumoodi asja ette vahest pani, aga vat õue viimine oli juba "too much". Vahet pole. Me pole kohtumõistjad ja tänulikud sellegi eest, et kutsal nälga surra ei lastud.


Taolisi haisvaid parmuurkaid või parasiitidest pungil kassikolooniaid oleme näinud küll ja küll. Jenny aga nende asukatest eristub - ta oli absoluutselt välisparasiidivaba ehk karv oli puhas justkui vannist tulles. Uskumatu lugu! Ja siis teda hüüti veel "kirbuks"?! See polnud muidugi paha pärast, sest väikesele kutsale taoline hüüdnimi sobib kui valatult.

Igaks kümneks juhuks me parasiiditõrje siiski tegime ja kiibi suskame ka naha vahele. Vaktsiini ja sterri võib teha ka uus peremees kui me just teistmoodi kokku ei lepi. Igatahes "poegimisaparaati", kes nunnusid pisikesi juurde tooma hakkab, temast ei saa.


Angelina, kes temaga peamiselt jahmerdab, kirjeldab oma hoolealust järgmiselt:

"Sõbralik teiste koertega. Kassidega ka normaalne, tunneb huvi, aga ei hammusta. Sobiks lapsega perre. Inimest väga veel ei usalda, aga kui sülle saab, siis maha enam ei taha. 

Kiindub täiega ja seega pole hea kui ta kauaks minu kätte jääb. Üldiselt jube nunnu, kõnnib sabas nagu vari ja ka rihma otsas jalutab ilusti. Vanust 7-8 kuud nagu omanik loovutamisel ütles."

Käpad püsti, kel plaan endale truu sõber veel sel aastal koju võtta:

1414, help@animalrescue.ee