13 juuli 2020

"Hurraa! Loomade abistamiseks lisandub veel kaks päästekaubikut"

Loomapäästegängi laevastik täienes kahe liisitud endise politseimasina võrra. Need kaks on üliheas korras ja ümberehituseks kulub võrreldes teistega vähem pappi.

Algne mõte soetada vaid 4X4 volkari kaubikuid on asendunud ja kui politsei sai nendega pätte veetud, siis me saame loomadega samuti ühele poole. Pärast homseid suvepäevi rändavad need korraks Lääne-Virusse, kus Erko Elmik vilkurid külge kruvib ja varustuse tarvis ühe riiuli paika paneb.

Igas masinas hakkab põhivarustuses olema lisaks muudele vajalikele vidinitale ka kokkulapitav püügipuur. See võtab vähem ruumi kui suur jurakas ning elu on näidanud, et hää kui see kogu aeg käepärast on. Tänavune aastaplaan näeb ette veel kahe masina soetamist ja läbirääkimised käivad, aga eks näis kas veame välja või mitte?

Proovisõidud on tehtud ja ka esimene kunde, apaatne siilipoiss Sütiste tee majade vahelt on täna öösel haiglaravile toimetatud. Umbes nädala pärast on ka need laevukesed valmis loomadele-lindudele appi tõttama, aga praegu pole veel kindel, millistes linnades neid näha hakkab saama?

See sõltub eelkõige vabatahtlikest ja kui su töö ning elu võimaldavad vigastatud elukatele operatiivselt appi tõtata, siis anna endast teada. Abi kuluks tõesti väga ära, sest vähemalt Tallinnas ja Harjus ei jõua seda praeguste jõududega küll ära teha:

help@animalrescue.ee, 1414