14 juuli 2020

"Gängi suvepäevad 2020 - "Plan Caliente"

"Kujutage ette, et eestlased on halvatud või koomas. No sellises poolsurnud või surmaeelses seisundis. Kujutage ette, et mängite praegu matustel!", püüdsin keevaverelistele lõunamaa meestele Ricardo De Oliveira Guarilhale ja Ruber Velizile eestlaste tuimust selgitada.

"Me oleme sellega juba harjunud!", hakkasid Eesti ainukese ladina-ameerika mussi mängiva bändi Plan Caliente mehed naerma.

Naised veel liikusid ja kenasti. See on neile looduse poolt kaasa antud. Silm puhkas ja kohe kena vaadata. Minu komplimendid Liinale, Marile ja Signele - ohhh, panete taadi ohkama. Mehed, alustades minust endast, mnjah .......puuhobune ja kohviveski on ka graatsilisemad, aga see ongi meie trump. See on taotluslik tegelikult!


Toolide seina äärde panemine oli viga, sest kõik istusid nagu puuslikud NLKP kongressil ja plaksutasid vaoshoitult. Oleks ikka rahva püsti ajanud ja see sada inimest lava ette saanud. Siis oleks vägev olnud ja muusikutel ka toredam esineda.

"Äkki pakun raha. Nad mängisid nii kaua ja nii kuradi hästi ning on kuhjaga selle ära teeninud. Me pole ju maksevõimetud praegu", sosistan Gängi suvepäevade põhiorgunni enda peale võtnud Liina Tähele kõrva.

"Ära üldse kujuta ette! Nad on samuti loomasõbrad ja teevad seda puhtast südamest. Ära solva ja keera asju pekki - nad ei saaks sellest aru!"

Ma ei saa väita, et oleksin suur taolise muusikastiili fänn, aga eile oli ikka vägev küll. Mulle meeldis. Paljudele meeldis.

"Tahaksin teid veel kunagi mängima kutsuda, aga siis juba raha eest. Näiteks gängi jõulupidu. Tulete?", pärisin Ricardolt.

"Muidugi tuleme ja ainult helista. Sul on mu number olemas."

#plancaliente