26 juuli 2020

"Gängi perepäev 2020 - Oli tore pidu!"

Täna kaks nädalat tagasi toimus Loomapäästegrupi perepäev ja sedapuhku avasime uksed ka ilmarahvale. Tundub, et see juhtus sada aastat tagasi. Mäletan vaid hirmu alates sellest, et elekter kaob, bänd ja inimesed ei saa tulla kuni viletsa ilmani välja. Mäletan väsimust, mis meid kõiki õhtul valdas ja sedapuhku kogesin väga otseselt millist naudingut võib kingade jalast võtmine pakkuda. Mäletan rõõmutunnetki, et kõik siiski esimese korra kohta nii paganama hästi õnnestus.


Algus oli siiski pahaendeline ja kell 16.00 oli kohal vaid paarkümmend inimest. Olin püsti tige ja eelkõige gängi liikmete peale, kes vähe sellest, et loomadele appi ei jõua, ei viitsi isegi suvepäevadele tulla. Milleks nad üldse liitusid? Arusaamatu! Kõige rohkem tundsin piinlikkust aga bändi "Plan Caliente" ja Endla talu rahva ees, kes heast südamest abikäe ulatasid. Nõme oli olla, aga siis hakkas inimesi tulema ja selgeks sai ka viivituse põhjus - tõstsime algusaega tunni võrra varasemaks, aga plakat, kus algusaeg 17.00 uhkelt peal, jäi mõnes kohas välja vahetamata. Nii, et kõik puha oma süü ja lohakus.

Olime valmis vastu võtma 100-150 inimese ringis ja suurema hulgaga oleksime jänni jäänud. Õnneks meid umbes sada kokku saigi. Lustimist jagus nii suurtele kui väikestele ning loodetavasti jäid kõik rahule. Mulle oli taolise asja orgunn esmakordne ning ilma Liina Tähe panuseta ei oleks midagi toimunud. Sai selgeks, et taolises heategevuslikus formaadis saab seda teha vaid sponsoritele toetudes ning teistel puhkudel tuleb kõik teistmoodi alustades alkoholimüügist teha.

On meie riigile ja ilmselt ka teistele omane, et tekivad igasugu kuulujutud. Nii ka suvepäevade kallal ilguti ja üks jutuke kurjustas, et raiskasime koer Arinale annetatud raha peo korraldamise peale ära. 

Lora puha! Siledama ajuehitusega kodanikud ohkisid kaasa, aga mõtlemisvõimelised said aru, et me ei suudaks ka parima tahtmise juures õnnetusi või pärast seda loomale tehtavaid annetusi ette ennustada. Lisaks võtab ka organiseerimine pika aja ning kõik see kokku paneb levitaja üsna rumalasse seisu, kui vaid kaasa mõelda viitsitaks. Ei midagi uut ja koer Žoriku ümber käis ju samasugune kamarajura, mil vaid üks eesmärk - halvustada tegijat ja igati üllast eesmärki.


Suvepäevade ainsaks kuluallikaks oli 345 eurone renditasu helitehnika eest ja sedagi vaid seetõttu, et esialgne tasuta variant langes ootamatult ära. Pidime leidma asenduse ja see ka kibekiirelt õnnestus. Jummel tänatud! Gängi särkide, nänni ja piletite müügist laekus 820 eurot ning, kes vähekenegi arvutada mõistab, saab aru, et kui oleksime kõige eest maksma pidanud, siis alla 4-5 tuhhi, koos toiduga ilmselt topelt rohkem, poleks taolises mahus pidu korraldada saanud. Taaskord on põhjust meie toetajaid tänada ja sätin nad kenasti ritta:


Endla talu, Kadarbiku talu, Maiasmokk, Plan Caliente, Mobec, Liina Tähe, Iivo Miil, Caramira, Batuudijuss, Premia

Ma ei tea täna kas me veel nii suurelt asja ette võtame? Oli mõtteid, et võiks teha veel suuremalt, aga siis läheks asi läbuks kätte kui eesmärk on tingimata kasumit teenida. Eks seda otsustavad juba teised, sest mina isiklikult enam korraldada küll ei taha. See oli ikka karm kogemus, aga nii arvan ma täna. Homme on uus päev ja tont seda teab, mida ma järgmisel aastal välja mõtlen. Tänud igatahes ja rokime aga edasi! Julmuse ja valu vastu ning lindude ja loomade eest loomulikult!