26 juuli 2020

"Stromkal vastu majaseina lennanud kanakull sai abi"

Vahest läheb jahipidamine nihu ole sa nii osav lennumasin kui tahes. Täna just nii Stromkal läks kui kanakull Puhangu tänaval Jehoovlaste majja läbi seina siseneda soovis. Ta kinnitas mulle, et usus polnud küsimus ja liituda ei soovinud vaid tuvi-raip tegi ootamatu pettemanöövri. Ikka juhtub.

Inimesed kutsusid abi ja ajasid imestusest silmad punni kui sekundiga kohal olin. Ei-ei! Pole me nii operatiivsed ühti, aga elan lihtsalt lähistel. 

Tore koht ja metsasukaid on siin palju - jänes käib varahommikul nelja-viie paiku, muretsen ikka, et penid kinni oleks. Lõuna ajal tatsab rebane, kärntõvest kiilakas uudishimulikult ringi. Kitsed on ka ja siilide üle ei maksa arvet pidama hakatagi. Hea koht nii inimestele kui teistele elukatele.


Olen seda repsi püüdnud, aga puuri ei lähe. Kokku on neid kaks, teine elab Sepa tänava kandis. Üks on veel linnahalli juures ka, aga küll nad kunagi ikka kätte saab. Linnahalli omale sai Aleksandr rohud sisse anda ja karv juba kasvab tagasi. Jalg on tal aga halvem - ei toeta enam selle peale.


Loomade kiirabi kliinikus vaadati kaks ühes ehk kana+kull üle ja tunnistati terveks. Vedas teisel. Linnulennult on ta pesani Mustjõe majade taga ca paar kilti ja küllap passib juba kodus ning mõtleb elukese üle järele. Tänud märkajatele, kes linnule abi otsisid. Arina va lahke koer maksis ka tema arve kinni.