13 juuli 2020

"Gängi suvepäevad 2020 - "Päästetud patsiendid lustimas"

Kui pidu juba täitsa-täitsa läbi ja rahvas lännu oli, keeras veel üks masin Endla talu Valge küüni ette. Välja astus Defu koos oma perega. Küllap mu blogi lugejad mäletavad teda küll.

"Juba kõik või? Tahtsime varem jõuda, aga tulime kaugelt", vabandas perenaine.

Ma polnud Defut ilma "lõuakaitseta" näinudki, sest ta jõudis enne Loomade Kiirabi Kliinikust vehkat teha kui sinna jõudsin. Selliste kundedega tekib mingi teatud side kui nad nii abitud ja sendi surmale võlgu on. Käisin talle ikka õhtul korraks seltsiks. Oli teine kodunt kaugel ja nii õnnetu.

Ei ta ise suurt nagu mäletanudki, ajas omi kutsika asju, tuli korraks juurde, limpsas keelega ja pani aga uuesti ringi tuuseldama. Kuradi hea oli teda taas nüüd juba nö "korras" olekus vaadata. Kingituseks kastike head ja paremat elu päästmise eest, mis tegelikult peaks minema suure vaeva nägijatele ehk Loomade Kiirabi Kliinikusse, aga elu polegi õiglane.

Miraga on teine lugu. Vat see koer kiindus ja ise vist ka. Täitsa "oma koer" ja võtaks raudselt kui juba kahte päästetud kutsat kodus ees poleks.

"Ta läks täitsa hulluks kui su häält videos kuulis. Vaatasime su videoklippi siia sõites", lausus Mira uus perenaine.

Imelikud on need teed loomade ja inimestega. Sul võib neid sadu ümber olla, aga see "miski" tekib vaid väga üksikutega. Tõesti veider, sest me ei puutunud väga kokkugi - no tänavalt korjasin üles ja kliinikus käisin ka, aga teised mässasid ju palju rohkem.

Ometigi ma ei pea põdema, sest Mira on antud kindlatesse kätesse ja saab edaspidi sellist kohtlemist ja elukest nautida, mida kahjuks enamus Eesti koeri ei näe. Lisaks saan ma talle iga kell külla minna, aga sellega on aega - las enne juurdub uude perre. Kindel on see, et Mira ei unusta ja ta suhtub samamoodi minusse ka kümne aasta pärast. Selle peale võin lausa mürki võtta. 

Seotud lood: