02 juuli 2020

"Hommikune lastejutt kajakapojast"

Ilus õhtupoolik Lasnamäel Paekaare 32 majakese juures ja kajakalaps ajab oma linnuasju. See on tema kodu ka, sest ta koorus sama maja katusel. Pole ta enam nii titt ühti ja lendama hakkab ta juba järgmisel nädalal. Ta väga ootab seda aega, et saaks taeva alla ja kojanaine Varvara autole oma hädad teha - vastik mutt ajas teda kogu aeg luuaga eemale. Siis saab kätte maksta. 

Varvara pole linnukese suurim mure. Seda ta veel ei tea. Tuleb poiss, kes naudib suveilma. Igav on. Korraga näeb 10-12 aastane patsaan kajakapoega. Ohh äge ja hakkab lindu nagu palli jalaga lööma. Enam ei ole igav. Seda näeb Oksana, kes oma koeraga jalutab. Ta hakkab riidlema ja poiss on pahane, et tal mängida ei lasta. Ta saadaks Oksana pikalt, aga kardab koera ja jookseb minema. 

Oksana helistab Loomapäästesse ja palub vigastatud linnule abi. Seejärel läheb teeb oma kutsaga majale veel ühe ringi peale. Poiss jookseb sel ajal tagasi ja jätkab linnupoja jalgadega tampimist. Oksana lähenedes jookseb ta jälle ära. Kui kohale jõudsin polnud kedagi enam aidata. Lisaks oli laps ka linnul tiivad küljest kiskunud. Alul vaatsin, et ka silmad on välja torgatud, aga need olid ikka alles. Muretud lapsepõlve mängud? 

Mõni laps on vangla jaoks sündinud. On selline ütelus. Ta on kohe kurjust, julmust ja tigedust täis. Asi ei pruugi olla kasvatuses ja kodus võib sadistihakatis olla kukupai. Midagi peaksid aga ju vanemad ometi märkama!? Viie aasta pärast kui jõud suurem, hakkab ta inimestele liiga tegema. Seda muidugi juhul kui nagamannil kõrvu praegu pihku ei võeta. 

Avalikus kohas turvakaamera salvestatud fotot ei tohi jagada kui seal on laps? Ma pole jurist ja ei tea sellest midagi. Seda ma aga tean küll, et avalikus kohas ei tohi ka linde tappa. Laste mänguväljak on kohe kõrval ka. Lisaks tean seda, et lapssadistidest kasvavad mõrtsukad kui neid õigel ajal ei peatata. Ja mis seal turvafotol siis on? Tahtsin teile näidata kuidas üks punane auto murule parkis. Ei muud. Mingi tont on ka fotol. Võib-olla laps, võib-olla lühikest kasvu mees?

Ei mina tea? Lasnamäekad ja Paekaare 32 elanikud! Tegelege selle asjaga praegu ja võib-olla jääte tulevikus ellugi. Hiljem on hilja! Liiga hilja! Loomapäästegrupi postkasti laekus veel üks kiri, mis paneb lausa vihast röökima: "Mis teil raisad viga on?"

"Tere. Metsloomaühingusse helistas vene naine, Kärberi 27 juures noorukid peksavad kajakat. Meie vabatahtlik läheb küll sinna kohale, aga meil pole enam hoiukodu pakkuda. Võimalik, et teisaldab kuhugile. Kui te eelmise juhtumiga juba tegelesite, siis lihtsalt annan teada. No ei kujuta ette, mis siin teha annab. Tolle naise nr on XXXXX. Ma ei saa aru, mis nende lastega lahti on, et nad niisugused kaabakad on?"