08 mai 2020

"Raskelt vigastatud tilluke Defu vajab heade inimeste abi!"

Nii armas ja sõbralik! Nii noor ja elurõõmu täis. Paraku on uhket Defenderi nime kandev prantsuse buldogi hakatis aga ka nii väga-väga! Esmapilgul seda justkui ei usukski, et tegu on Loomapäästegrupi viimase aja ühe raskeima patsiendiga. 

Eile õhtul arutasime Loomade Kiirabi Kliiniku loomaarsti Valdeko Paaveliga Defu seisundi üle pikalt-pikalt.

"Lõualuu, aga veel rohkem katki kui Täpil"on Eesti üks parimaid (looma)ortopeede üsna murelik.

"Ole nüüd! Täpi oli ju selline šokk, et löö oma kätega piinade vältimiseks koheselt maha või jookse minema!"

"Täpi oli verine ja see ehmatas ära. Deful verd pole, aga vigastused on raskemad. Väga keeruline ja pikaaegne saab see kõik olema."

"Aga tehtav? Prognoos on milline?"

"Pead ei anna, et kõik sajaprotsendiliselt õnnestub, aga ma ei võtaks üldse ette kui hakkama ei saaks! Järelravi ja taastumine on üliolulised - ei mingit närimist, ainult pehme toit ja nii vähemalt paar kuud järjest!"

"Selge see, aga kruvime lõualuud kokku, et riske maandada? Sööb sondi kaudu ja kannatab ära nagu Täpigi. Igatahes parem alternatiiv kui viimne süst!"

"Päris nii ei saa, aga üsna kalliks läheb see küll. Paned õla alla? Imetoredad omanikud on ja elavad südamest kaasa. Väga kurvad olid - istusid kaua kliinikus ja olid oma sõbrale toeks. Julged ette võtta?"

"Praeguse "leebe katku" ja majanduslanguse ajal riskiks vaid lausloll kallist operatsiooni ette võtta!"

"Sel juhul räägin ma ju õige inimesega!"

"Pankrotti ta Loomapäästegrupi ajab, aga riskime ikka. Kuidas sa vaatad talle otsa ja ütled, et sinu aeg sai läbi sõbrake, sest raha pole? Teeme ära ja siis vaatme edasi Pole ju esimene kord!"



Õnnetusi juhtub ja jääbki juhtuma, olgu me nii ettevaatlikud kui tahes. Loomad ja linnud pole mingiks erandiks. See õnnetus juhtus eile Järvamaa ja Lääne-Viru piiril asuvas Amblas. Defut võiks nimetada lausa Ambla vapiloomaks, sest ta on võitnud väga paljude kohalike südamed.

"Kõik armastavad teda! Ta on väga sotsiaalne ja käib üritustel kaasas. Ka bussiajad on tal peas ja alati kibeleb sel ajal õue, et saabuvatel inimestel oma olekuga tuju heaks teha! Tõsijutt! Ta käib bussidel vastas ja noored on täitsa hädas, et peavad temaga sel ajal kaasa minema! Mu pojal veel lapsi pole ja ta on meile lapse eest!", räägib Merike oma pereliikmest suurima soojusega. "See oli nii kurb õnnetus ja süüdistada saame ainult iseennast. Loodame väga, et meie Defukesega saab kõik korda ning täname kõiki häid inimesi juba ette!"



Antud juhul pole üldse oluline kuidas pisike "prantslane" lahti pääses? Ka see ei oma tähtsust, kes talle otsa sõitis ja kas juht ka kinni pidas? Omalt poolt luban, et hoian teid iga ravidetailiga kursis ning lugusid Defust saab olema sama palju kui Täpi ja teistegi "väga raskete haigete"puhul. See ei ole "ristilöömise"-lugu ja siin ei ole süüdlasi. 



See on ühe koera elupäästmise lugu. See on abipalvelugu, et noore koera eluke enne õiget aega otsa ei saaks ning tema ainuke lootus olete just teie. Loodetavasti ei ole kõiki koera- ja loomasõpru koondatud ning kümneka vaesel ajal ikka leiate? Enamus meist pole jõukad inimesed, aga selle kiuste oleme üheskoos ainuüksi viimase kümne aasta jooksul elule päästnud sadu kui mitte tuhandeid vigastatud loomi ja linde. Loodetavasti leiate kaastunnet ning halastust ka Defu jaoks. Mina tänan! Ka selle kurva kuid lootust täis loo jagajaid!

  • Loomapäästegrupp MTÜ
  • EE437700771003183318
  • Defu ravikulud

Toeta Defut meie annetustelefonidele helistades:

  • 900 1313 (5.-)
  • 900 1414 (10.-)

NB! Palun tervitustekst kindlasti lõpuni kuulata, sest vastasel juhul annetust ei toimu!



Anneta mTasku kaudu:

Laadi mTasku rakendus alla siit:

Ava mTasku ja skaneeri QR-kood: