07 august 2020

"Valga Lauris otsib kodu!"

Valgamaa tänavakõutsi operatsioon möödus edukalt 
ja 
dr. Kristo Klaassen suutis kuidagi sellest kildude rägastikust terve luu kokku ehitada. Hea töö, kui mitte öelda,et ilmvõimatu saavutus oli seda käpakest päästa nüüd küll.

Lauriseks ristitud kiisu eluke pole olnud kerge ja sellest annavad aimu armid ja varasemad luumurrudki, mis ise kokku kasvanud. Lisaks on kassike FIV-positiivne nagu tänavakassid ikka, aga me ei kasuta seda ettekäändena, et eutaneerimisi õigustada. Me otsime kodu, mis vastaks taolise kiisu nõudmistele.


Laurist toitnud pere võtaks ta taas tehasehoovile tagasi, aga see pole enam okey. Ka üks 75-aastane Sooru külas elav proua tunnistas ta "vist" omaks - olevat teine neli aastat tagasi kaduma läinud, aga ka see variant pole hea, sest arvatavasti jõlguks ta õues edasi. Seda me enam ei luba.

Esialgse kava kohaselt sõidab Lauris homme Valka ja tema eest hoolitseb järgmised neli nädalat Angelina Loomus. Siis teeb Valga loomakliiniku loomaarst Jaan Luht uue röntgeni ja saadab ülevõtted Tallinnasse. Kui kõik läeb nii nagu peab, siis umbes 7-8 nädala pärast saab kass ka tüütust metallkolakast lahti.

Operatsioonijärgse hoolitsuse võttis enda peale Loomade Kiirabi Kliiniku loomaarst dr. Elin Põldemaa. Noorel naisel on Laurise kohta vaid kiidusõnu öelda:

"Tõeline sülekass! Megahea iseloomuga tõeline sülekas ja meie teise kassi vastu väga sõbralik Tunneb end väga hästi koduses keskkonnas ja väga hea lemmik kellelegi. Näha, et on rasket tänavaelu elanud ja on üliväga tänulik peavarju ning toidu eest."

Kindel on see, et midagi kindlat pole ja kui sa soovid umbes 5-6 aastasele Laurisele kodu pakkuda ning oskad vigastatud kiisu eest hoolitseda, siis anna endast tänase päeva jooksul teada. Sel juhul jääb homne Valka loksumine kiisul ära ja järelraviga seotu muutub üksjagu lihtsamaks. Üks asi on aga siiski väga kindel ka ja nimelt Laurise näguripäevad on läbi ning vigastatuna Loomapäästegrupi hoole alla jõudmine tähendas talle "loomade loterii" peavõitu.

1414, help@animalrescue.ee