09 august 2020

"Gängi kohvik oli täitsa popp!"

"Soovin edu teie pühale üritusele!", andis õigeusu kirikuhärra riideid kandev härra lahkudes kätt.

"Me oleme ühes paadis tegelikult - teil on ÕIGEUSK, aga meil on ÕIGE USK ehk, et oleme looduse ja loomade usku", kostsin kirikumehele vastu.

Mees muigas ega hakanud minuga teoloogilist diskussiooni sel teemal pidama. "Ma olen ka siis teie ehk looduseusku", kiitis Valgmaale pensipõlve pidama läinud fotograaf Arne Kiin, varasemas elus siis põline päälinnamiis.

"Lärmi, tossu ja tigedate inimeste järele puudust ei tunne?" Ka see küsimus pani mehed vaid naerma. "Ole nüüd ja tule ka Valgamaale! Sa ei kahetse! Hoopis teine, rahulikum ja palju parem elu!"

Kui gängirahvas muidu väga tihti ei kohtu, siis Valgasse jõudis kohale isegi Leane Kruuse Ida-Virust ja Kristel Täär lausa Soomemaalt. Muidugi oli kohal Defu. Mäletate küll seda kutsat, kelle lõualuu üks auto pilbasteks sõitis ja pärast temaga kurja vaeva nägime.

"Käisin talle ikka head ööd soovimas, oli teine selline õnnetu, aga tühja ta mäletab - oli ju laksu all."


"Muidugi mäletab, ta käitub sinuga hoopis teistmoodi! Deful on peale õnnetust uus kiiks külge tulnud ja nüüd umbusaldab ta kõiki ning iseäranis käib see meeste kohta", selgitas perenaine väikeseid muutusi pisikese koerakese iseloomus.

Erko Elmik äris gängi nänni ja ka need läksid kaubaks küll. Suure vaeva nägija oli Vivika Uhtjärv, kes Loomapäästekohviku ideega välja tuli ning öö läbi küpsetas. Vaeseke oli täitsa magamata ja küllap seetõttu tal iga pildi peal silmad kinni ongi.

Ajasime tööasju ka ning riburadapidi kogusin teelt ühe niiduki alla jäänud siilikese ning kassi hambus olnud oravapoja kaasa. Valga linnas lahendasime koos Tommi. Leneli ja Angelinaga ka ühe väga pikale veninud loomaprobleemi, aga sellest poleks väga tark valju häälega rääkida.

Valga-Valka kohvikutepäeva võitsid ülekaalukalt valgakad ja lätlased peavad tulevikus kasutama sõna "kohvik" asemel "kohviku taoline ehitise" mõistet. Hurraa! Loomapäästegrupp võitis ka! Võitis juurde uusi fänne ja lõime käed ka ühe läti loomaarstiga, kes tulevikus selle kandi metsloomad enda hoole alla võtab! Koks korda hurraa!

Oli täiesti tavaline, aga samas ka veidike teistmoodi suvepäev.