06 detsember 2021

Ärritunud sotsiaaltöötaja: "Võib-olla mõtleks ka inimeste peale, mitte ainult loomadele!"

Pr.SM pretensioon:  

"Tere! Lugesin just Teie postitust järjekordsest koertekolooniast- kus koeri korteris poolsada. Ka Teie ülimalt vaenulikku suhtumist inimesesse, kes neid koeri pidas. Saan täiesti aru koerte päästmise vajadusest, aga töötan ise sotsiaalhoolekandes ja panen imeks, et neid inimesi keegi ei aita.

On ju täiesti selge, et tegemist on psühhilise häirega inimesega. Võib-olla ka intellekti puudega inimesega. Seniks kuni talle ei ole määratud vajaminevat abi võite tõesti jäädagi neid koeri päästma. Kas olete teavitanud kohalikku omavalitsuse sotsiaaltöötajaid?
Tänasel päeval on juba päris palju teenuseid, mida saab osutada, et see inimene saaks oma eluga paremini hakkama ja tal ei oleks sellist arvu koeri. Näiteks sobiks talle tugiisiku teenus, igapäeva elu toetamise teenus. Kindlasti ka selle inimese elukvaliteet tõuseks ja naabrid saaks rahulikumalt elada.

Praegune postitus kõlab nagu keegi sõimaks füüsilise puudega invaliidi, et miks ta kiiremini ei liigu. Olen 100% kindel, et talle pandaks diagnoos, kui tal seda juba ei ole, kui ta eriala spetsialistide vastuvõtule saaks. Võib-olla mõtleks ka inimeste peale, mitte ainult loomade. Selle üle on muidugi hea meel, et koerad sealt ära said."

Minu vastus:

"Äkki te ootate minult liiga palju? Ei kavatsegi omavalitsuse ülesandeid üle võtta ja tegelikult pole see isegi võimalik. Lisaks pole ma psühhiaater, kes suudaks diagnoose panna. Proua oli politseiga rääkides täiesti adekvaatne. Aga kuna olete ise sotsiaalhoolekandes tööl, omate vajalikke kontakte ja teadmisi, siis on ju imeline võimalus oma inimesearmastust ja missiooni antud juhul enne Jõulupühi ellu viia. Ma jään siiski loomade juurde."

Siiski, siiski ja annan välja järgmise käskkirja:

"Mina, Heiki Valner teen peaminister Kaja Kallasele ülesandeks likvideerida Sillamäe linnavalitsus ja eelarvelised vahendid kanda üle Loomapäästegrupp MTÜ kontole käesoleva aasta lõpuks!"

Sellega on nüüd korras ja järgmisest aastast hakkab Sillamäe elu korraldama Loomapäästegrupp. Veidi kutsikatehase kasvandike hetkeseisust ka:
  • Koguarv 94, sealhulgas palju tiineid
  • Päriskoju veel ei saa, sest vajavad ravi. Paljudel silmavigastused jne, mida kohapeal polnud võimalik tuvastada
Kutsika foto on Tiina tehtud. Peab ju tänapäeval mainima, kuigi vaevalt ta end riivatuna tunneks kui ma seda ei teeks. Kõigest täpsemalt aga "Reporteris" ja seal näete juba oma ihusilmaga milline 2021 aasta kõige vägevam loomapäästja päriselus välja näeb.

Tänased lood samal teemal: