12 detsember 2021

"Igavusest on kasu, hakkab natuke juba looma!

Laiskus on progressi võti. Teinekord on selleks ka igavus. Kuigi viimased kaks nädalat on jooksmist maa ja ilm, siis enne seda oli ikka tõeliselt igav.

Mida teha? Jooma hakata? Mõttetu ja kaua sa ikka jõuad seal "lollidemaal" olla? Põrutaks palmi alla? Raha pole! Läheks kõrtsu naisi sebima? Ei viitsi! Vana juba ja eks neid ole elu jooksul sebitud küll.

Ja nii ma tõstsingi juba viis aastat tagasi pooleliolevate asjade riiulile kopitama jäänud projekti taas lauale. Puhtast igavusest. Ausõna!

Parasjagu pühime sellelt tolmu ja veebivõlur Martin uuendab vidinaid ja väljanägemist, sest viis aastat on IT-maailmas võrdväärne viie sajandiga. Põhimõtteliselt ei muutu suurt midagi, vaid see, et "Heiksi blogi" loomalood kolivad uuele aadressile. Nagunii kirjutan vahelduva eduga ju kogu aeg.

Ei ma hakka Delfi ja Postimehe kolleegidest sõpradele konkurendiks ja koostööd teeme ikka ja alati edasi nagu senigi. Võtke Loomaveebi nagu õdusat pisikest nurgapoekest, kus on lihtsalt hää korraks maha istuda ja kohvi nautida. Lisaboonusena võiks ideaalis ses poekeses kunagi saada vastused kõikidele loomadega seotud küsimistele.

Ei aja hüsteeriliselt "klikilugusid" taga. Pole vaja, sest kogu toimetus koosneb loomasõpradest ajakirjanikest, kes ei tee seda palga pärast vaid kirjutavad just sellest, mis parasjagu hingel on. Kertu Jukkum on ainult üks nimi. Mõned peavad praeguste tööandjatega parasjagu aru kas nad ikka tohivad mujale ka üldharivat ehk "igavat" sisu toota?

Kaastööd on oodatud ja eri liikidele pühendunud asjatundjad saavad sõna. Marika Nekljudova on teine nimi, kelle välja hõikan ja tema tutvustab teile pisiloomade imelist hingeelu ja maailma. Veiko Ilves kolmas ja tema kogub uudiseid laiast ilmast ning tõlgib need maakeelde. Sõna saavad paljud, aga olen aus - eelistan pisemaid ning tundmatuid ühinguid, kellel tavapäraselt raskem rambivalgusesse pääseda. Paikass ja Päite loomapark hüppavad esimestena meelde, kes võiksid selles poekeses oma nurgakese leida.

Lootsin, et saame juba Jõulupühadeks valmis. Ei saa, sest kõik on üksjagu keerulisem. Äkki uue aasta alul? Ei tea, ei tea? Peaasi, et tuleb, sest oleks ikka jama küll kui igavus üle läheb ning hea mõte taas riiulile paremaid aegu ootama jääb.

Võtke seda siis kui eelmängu ja soovige mulle head igavlemist tänavustel Jõuludel. Oleksin juba ette tänulik, sest sellest võib saada parim jõulukink üldse. Seda ka kaude me kallitele sõpradele loomadele, sest meil pole bosse, kes ütleksid mida tohib kajastada ja mida mitte ning nii saavad lahendatud ehk ka sellised (looma)mured, mis tavapäraselt inimeste eest varju jäävad.