02 detsember 2021

"Head pugemist kallid kaasteelised! Vabandust! Adventi ja jõulu ikka!"

Kui boss teeb nalja, siis alluvad naeravad, mitte vastupidi. "Suur Võll" arvab, et on ilge naerumeister. Inimlik, see on igal pool nii olgu tegu arstide, ajakirjanike või loomapäästjatega.
Meil gängis sama lugu - nii kui miskit ütlen, siis kõik naeravad ja püherdavad maas. Mitte, et naljakas oleks olnud, aga poevad kuradid. 

See on aga väga mõistlik tegevus, mis isegi suurema kingituse võib kuuse alla tuua. Meenutan taas igivana tarkusetera:

"Pugemine ei maksa midagi, aga võib enneolematult palju kasu tuua!"

Head pugemist kallid kaasteelised! Vabandust! Adventi ja jõulu ikka! Täna veel võib seda soovida. Rõhk sõnal "veel", sest Euroopa Liit väidetavalt olla juba proovinud seda vastikut sõna nagu "jõulud" keelustada.

Solvavat "teisi" ja see annab justkui õigustuse "omasid" solvata?! Eks näis kas läeb läbi? Kommunistid igatahes ebaõnnestusid kui lähiminevikku meenutada.

Ime, et me üldse püsime ja siin ma ei pea silmas kitsalt eestlasi vaid kõiki inimesi, kes vaegtõmmu nahavärvigiga, venkud välja arvatud, siia ilma kurja saatuse tahtel sündisid? Pole kunagi varem näinud ühtki ühendust või inimgruppi, kus enda juuri, uskumisi ja esivanemate arusaamisi-tegemisi niimoodi vihatakse ja põlatakse nagu nn Lääne kultuuriruumis. Jõudu meile ja põrmu me vajume, aga see ju eneste valik.

"Rahulikku Jõulukuud, ma teile soovin sõbrad-tuttavad ja võhivõõradki! Ja, et te pered oleks tugevad ning terved. Seda ma soovin! Sel aastal veel võib. Rõhk sõnal "veel." Ja harjutage juba varakult pugemist! Ka Jõuluvanale meeldib see väga!"