25 juuni 2024

Nimekaid loomi, kes aastal 2024 telesse oma muret kurtma läheksid, pole olemas

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumil valmis hiljuti loomakaitseseaduse väljatöötamiskavatsus, millest lähtuvalt hakatakse tulevikus keelustama koerte ketis pidamist, steriliseerima ja kastreerima kodukasse, et need kontrollimatult ei paljuneks, ning pannakse piir zoofiiliale. Sarnaste ettepanekutega tuli mitu aastat tagasi välja rahvaalgatus #aitab. Selle eestvedaja Heiki Valner arutleb, miks loomakaitsjate senised ettepanekud prügikasti on lennanud.


Turba staarkass Kusti õnnetu lõpp

Väga paljud, kes Haapsalu maanteel Turba alevikus asuvas Olerexi tanklas käinud, on kindlasti seal ka kass Kustiga kohtunud. Ta oli justkui palgaline tervitaja, kes külastajaid soojalt vastu võttis.

Alates tänasest te temaga kahjuks enam kohtuda ei saa, sest eile sõideti Kustist sealsamas otse ukse ees nagu puunotist üle. Autosolijad kütust ei tankinud ja poes ei käinud. Milleks sinna siis üldse sõideti? Pealtnägijate kinnitusel tegi naisterahvast autojuht seda sihilikult ja tegu polevat juhusliku õnnetusega.

Täispikkuses saate seda lugu lugeda SIIN

08 juuni 2024

Ilusat nädalavahetust meile kõigile!

Valged ööd. Siis peab olema Eestis ja mitte koduseinte vahel vaid metsas või rannas. Öösel hea ringi konnata. Täiega naudin. Väga täiega. Ruudi ka.

Merest eelmistest nädalavahetustest juba kõrini ja sedapuhku tahtsin jõge või järve. Mõeldud-tehtud. Keerasime kodujärve poole. Seda enam, et "vana hea ratastega punane kodu" on taas mu käes. Kodu on kodu ja "uue halliga" pole veel harjunud.

01 juuni 2024

Loomapäästegrupi kassid ja koerad tänavad!

Ilmad on palavad ja oodatud suvine vaheaeg lasteaialastel ning koolijutsidel kohe käes. 

Pealinna Sikupilli, Asunduse, Pae, Pallasti ja Kivimurru lasteaiad ning Kadrioru Saksa ja Pae Gümnaasiumite rahvas otsustas aga enne lustima minemist teha üks suur-suur heategu loomadele – koguti taas toidupoolist. 

Traditsiooniliselt ulatati abikäsi Loomapäästegrupp MTÜ hoolealustele.

Loomapäästegrupi kassid ja koerad tänavad!