10 november 2021

"Vahekokkuvõte viimastest loomadest, kellega kokku puutusin ja neist ka natuke kirjutasin"

Risti Mummu

Kiisu jäi Ristil auto alla ja nii rängalt, et vaagen oli puhta puru. Valud, mida see loom tundis, olid ikka meeletud. Rahvas talle kaasa ei tundnud ning raviks annetati vaid 106.44. Selle piskuga ei tee suurt miskit, aga tänud neile mõnele inimesele, kes ka Mummu elukest väärtustasid.

Loomapäästegrupp ravilaene enam ei anna sel lihtsal põhjusel, et inimesed lasevad lihtalt üle, Ma ei räägi ühest-kahest inimesest, kel võisid raskused tulla, aga absoluutsest enamusest ehk ca 95% arvas heaks meid pikalt saata. Mummu perenaisele tegime erandi - tema pühendumus ja soov oma sõbrakest aidata olid imetlusväärsed.

Dr. Rasmus Uusküla tegi operatsiooni ja vaagent hoiab paigal plaat, mis kaheksa kruviga kinni. Super töö! Perenaine viis eile oma kalli kiisu koju ja nüüd algab vaevarikas taastumine ehk paar kuud puurirežiimi.

Ida-Virumaa kassipoeg 

Autotrauma, hingamisraskused ja tagatipuks ka parvo. Teda me kahjuks aidata ei saanud, aga tunnustan ja tänan Evelyn Danilovi, kes kiisu ise Tallinna tõi, sest ei saanud loomakest niimoodi lihtsalt vedelema jätta.

Šotlane Joosu

Kuldnoka 9 juurest leitud ülipelgliku kassikese Joosu päris peremees andis endast teada pühapäeval ja sai kohe oma kiisu ka kätte. Palusin dokustaadid ja fotod kaasa võtta, sest hinnalist tõukassi nõutasid veel kaks nö "peremeest". Joosu oli jooksu pannud siis kui kolimisfirma mehed mööblit tassisid. Lõpp hea kõik hea! Tänutäheks laekus Loomapäästegrupi arvele 50 eurot.

Sõpruse Sipsik

Vanainimese värk - mõni päev hästi, teine jälle halvasti. Õuet kardab. Mehi, mind sealjuures veel rohkem. Naised meeldivad, lapsi lausa armastab. Trepist juba käib, lastega möllab nagu noor koer ja väsinuna poeb nende kaissu magama. Sellega jälle jama, sest piss tuleb kõik voodisse.

Kertu Jukkumi peiud on kõik haisu pärast minema jooksnud ja nüüd on kaunitar sihikule võtnud härrad, kellel on krooniline nohu. Sipsik joob väga-väga palju, mis viitab diabeedile või jamavad neerupealsed. Tegeleme. Teeme uued analüüsid.

Neuroloogi abi vajab vist ikkagi ka. Kuigi laias laastus käpad juba kannnavad, siis need värinahood teevad tõsist muret. Homme räägin inimestega, kes selle koeraga ka varem kokku puutunud olid. Ehk siis saan ka lõpuks pärisnime ja kogu loo teada, mis elu see koerake elas ja kuidas julmade jotade kätte sattus?

Ärge pulliga sõbrad! Anname endast parima, et ka praegu vähendatud kossseisus jõuaksime võimalikult paljude vigastatud loomadeni, et neid kliinikusse toimetada. Kui peame hakkame arveid ka omast taskust klattima, siis ei tule sest välja miskit - põle rikkad lihtsalt. Loodatavasti mõistate ja toetate! Aitäh!
  • Loomapäästegrupp MTÜ
  • EE437700771003183318
  • Vigastatud loomade ja lindude raviks
900 1313 (5.-)                          900 1414 (10.-)                                900 2323 (25.-)