30 aprill 2019

"Täpi paraneb nii, et kõrvaga kuulda"

Dr. Valdeko Paavel kontrollis eile kõik üksipulgi üle ja röntgenpilti vaadates lõi mehe nägu lausa särama:

"5+, mitte üks millimeeter pole paigalt liikunud! Naelad on terved, ka lõualuu õmblus peab! Väga hea ja samas vaimus jätkata! Arsti korraldus! Eritis ühest haavast on normaalne , aga kirjutan ühe teise antibiootikumi veel lisaks välja."



Tanel ja ta pere on väga hoolitsevad. Võibolla liigagi, sest iga väikesegi nagina peale tuleb mulle kiri, et küsi Paavlilt järele kas see on ikka hea või halb? Ega ma torise ja alati on targem karta kui kahetseda. Muide, Täpi on oma Nõmme kodus tagasi ja talle eraldati omaette tuba. Raua tänaval ta stressas liiga palju ja pere otsustas seepärast nii.


Ühtekokku annetas 1765 inimest koer Täpi raviks 23951.38 eurot. Kõige väiksem summa oli 2 ja suurim 1000, mille tegi taas sama välismaa härra, kes Assaku-Reksigi toetas samaväärse summaga. Üks Eesti härra pakkus, et tasub Täpi raviarve täies ulatuses kui see jääb paari tuhande kanti.

Veel kaks perekonda lubasid suurema osa raviarvest vajadusel enda kanda võtta, aga me loobusime, sest annetusi tuli niigi rekordiliselt palju. Loomade Kiirabi Kliinikusse viidi ühtekokku 630 eurot, millest 500 andis seesamune Marek E, kes oli valmis kuni 2 tuhhi ise kinni maksma. Härra Heiki L viis kliinikusse 100 eurot.

Täpi ravile on kulunud tänase seisuga 4176.06 ja summa on nii "väike" seoses sellega, et Loomade Kiirabi Kliinik osales selles "projektis" ca X euroga. Täpset summat nad ei ütle, aga pakun, et paar-kolm tuhhi võtsid nad arve otsast maha küll. Kapitalistlikus maailmas lausa imelugu! Eks ole?

Tegu on minu 12 aastase avaliku loomakaitsja karjääri suurima summaga, millele lisanduvad järgmisel kuul veel telefoniannetused. Võimalike komplikatsioonide ravi tarbeks on Täpile tänase seisuga külmutatud 3500.- eurot.

Ainuke, mis õige natuke kurvaks teeb on see, et eelmise superstaari Reksi ja Täpi vahele jäänud kümned ja kümned teised elukad taolist tähelepanu ja kaastunnet ei pälvinud. Nii need asjad juba paraku käivad .....

Loomapäästegrupp sai ära klattida kõik senised võlgnevused kliinikute ees suurusjärgus 5000 eurot ning pääsesime taas maksujõuliste ja toredate ühingute nimekirja. Jeeee, katame lauad!

Ma ei saa kedagi nimeliselt tänada, sest sellest võib tõusta kurja pahandust. Toon ühe näite - mees annetas, mina tänasin, ta eksabikaasa nägi ja läks koos kohtutäituriga lõugama:

"Siga! Jagad siin raha mingitele penidele, aga pere vireleb!"

Ei taha, et ükski inimene peaks heateo pärast end halvasti tundma ja 1765 annetajalt loa küsimine oleks ikka väga "too much" minu jaoks. Õnneks on levimas ka selline arusaamine, et heateol pole nime ning ega keegi nimelist tänu ju ootagi. Ma vähemalt loodan.

Veel üks apsekt. Täpselt nagu Assaku-Reksigi puhul, jõudis ka Täpi kurb looke piiride ja merede taha. Annetusi tuli USA-st, Inglismaalt, Hollandist, Itaaliast, Lätist ja kõikse rohkem muidugist meie heade sõprade soomlaste käest. Kuigi see juhtum jäi tõlkimata vene keelde, siis vene nimede osakaal konto väljavõttel oli sedapuhku suurem kui kunagi varem. Selle üle on mul eriti hea meel ning meedias ilmunud pealkiri, et eestlased annetasid koera raviks rekordsumma on seega natuke eksitav ja väär. Mida veel lisada? Äkki seda, et väljavõte mahtus kuuekümne viiele lehele ja tänu Täpile on juba abi saanud ka üksteist sellist elukat, kes tavaelus nunnude ja ilusate sekka ei kuulu.

Avasin eraldi spetsiaalse nö "Loomaravifondi" arve, millesse kogunenud summad lähevad ainult ja ainult raviarvete eest tasumiseks. Täpi panustas seemnena 10 000 eurot ja nüüd töötan edaspidi selle nimel, et see number stabiilselt viie-, aasta-paari pärast kuuekohaline oleks.

"Ohh kui hea on unistada!" 

Pahasoovlikud kirujad, minge nüüd kadedusest lõhki! Annan kirumiseks ja kuulujuttudeks veidike ikka põhjust ka:

"APPI! Loomapäästegängi Katrin Lehtveer ja Kelli Lomper on Hispaanias puhkamas! Kindlasti annetuste eest! Helistage kohe Katrin Lustile! Kiire-kiire!"


Seotud lood:


"Tänud kõikidele headele inimestele! Suur-suur aitäh ja rokime aga üheskoos loomade eest edasi! Ma olen absoluutselt sõnatu ja väga liigutatud teie heldusest! Siiralt!"