18 aprill 2019

"Kas teie sõidaksite hulkuva kassi pärast Virtsust Tallinnasse arsti juurde?"

Paljud lood, eriti need, mille puhul inimlikud võimed otsa saavad ja oleme sunnitud laiutama vaid abitult käsi, ilmarahva ette ei jõua. Miks ei jõua? Aga sellepärast, et me ei taha teie tuju rikkuda halbade uudistega. Elu on niigi üsna sant ja pole teile seda lisaängistust vaja.

Ometigi räägivad need lood ka headusest. Eile ja üleeile jõudsid Loomapäästegrupi hoole alla kaks kiisut, keda päästa ei õnnestunud.

Esimene neist toodi veel hilisel tunnil Virtsust Tallinna ja see räägib nii mõndagi mehe kohta, kes pärast väsitavat tööpäeva võtab ette pealinna reisi, et hoovi roomanud hulkuv kiisu arstile toimetada.

Meie seas elab suurepäraseid rikkumata hingega inimesi ja antud juhul ei saa ma kuidagi vastu rinda taguda ning väita, et oleksin samamoodi käitunud. Vägev ja suured tänud.

Kiisu vedas tagakeha järel ja kahtlustasime, et küllap ta mõnele Saaremaale tõttava auto alla jäi. Röntgenis selgus, et nii see teps mitte polnud ja lihtsamas keeles öeldes oli ta üks jalaluudest lihtsalt kohati "puudu" ehk kondid olid nii hõredad kui veel olla annavad.

See oli aga väike asi, sest amputatsiooniga oleks saanud talle elupäevi juurde anda. Kabeliotsuse põhjustas mädane kõhukelme põletik, mida ravida ei anna. Kuna see tekitab loomale suurt piina ja on väga valuline, siis saate isegi aru, et inimese ainuke võimalus täna veel oli lasta tal minna ....


Teine patsient jõudis Loomade Kiirabi Kliinikusse eile Maardust. Temal oli küll selgroog sodi. Hoolivad inimesed jälle ise tõid ning mulle isiklikult tundub, et meie sõnum, et ära jäta vigastatud looma piinlema ja kraavi vedelema, on jõudnud järjest suurema hulga inimesteni.

"Õnnetusi juhtub ja Loomapäästegrupp ei mõista süüd kui sa just meelega loomale otsa ei sõitnud, aga ära jäta teda piinlema!", on meie sõnum jätkuvalt ka täna.

Inimesed tooksid ilmselt neid loomi rohkemgi, aga pelgavad kliinikuarvete pärast. Enamasti jäävad need kas osaliselt või täielikult Loomapäästegrupi kanda, aga ka meil tuleb "sein" ette, sest võlahunnikut ei saa ega tohi lasta taevani kasvada. Sestap on abi alati teretulnud ka siis kui me seda spetsiaalselt ei palu.

Aitäh kõikidele headele annetajatele. Aitäh Kiirabi Kliiniku arstidele. Aitäh Oksana Kruuselile ja tema mehele, et kiisu Virtsust Tallinna toimetasid. Tänaksin ka Maardu peret, aga kahjuks ma ei tea nende nimesid. Loodetavasti nad loevad ja saavad meie gängi tänulikkuse kätte ....

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades:

900 23 23 (10.-)