24 aprill 2019

"Täpi läheb kodusele ravile!"

"As good as new!",hüüaksid inglased kui Täpi käppa näeksid. Jalutab, toetab ja enam paremini ei saa tänaste vahenditega veel ühte luumurdu lappida. Näete seda loo all olevast videost isegi.

Täna läheb Täpi tipa-tapa kodu poole. Tõtt-öelda me ei annaks, sest riskid on liiga suured - isegi viineri andmine võib kogu senise töö paari hammustusega tuksi keerata. Plaadid võivad lahti tulla ja enam pole neid kuskile kinnitada, sest vanad augud ei pruugi enam sobida.


Üliarglik Täpi usaldab paraku vaid oma peremeest ja on kogu aeg väga suures stressis. Hellita palju tahad, aga midagi ei aita! Peremees Tanelile tegin hommikul pool tundi kestva ülipõhjaliku ajupesu ja lugesin õpetussõnad peale:

"Toit vedelekaks ja torusse. Mitte üht tahket tükki ei tohi olla! Kindlatel kordadel tabletid vedelaks ja kallata koos toiduga torusse. Seejärel veega toru puhtaks! Mitte üht tükki ei tohi jääda, et ei ummistuks. Vedelat lobi võid anda suu kaudu ka. 

Kas saad hakkama või läheb meie hoiukasse. Mõtle hästi järele, sest sinu jamasid me enam maksma ei hakka! Vähe sellest. Kui kõik kihva keerad, siis maksad üleüldse kõik viimse sendini tagasi.

Kas see manitseb ettevaatusele ja kohusetundele? Arsti korraldusi tuleb täita millimeetri ja sekundi täpsusega. Ära pane pahaks, aga me lihtsalt kardame Täpi pärast nii väga. Meil ei pruugi olla teist võimalust."


"Ma luban, et olen väga kohusetundlik."


"Olen ise Täpile autojuhiks - nädalas korra-kaks käime kliinikus kontrollis, et suus kõik orlungis oleks."

"Väga hea"



"Suukorv peas kaks kuud! Eranditeta! Ei mingeid lapsi ega loomi, kes võivad kogemata viga teha. Eraldi tuppa ja uks lukku! On see võimalik?"

"Jätan ülikooli pooleli, et temaga koos olla. Läheme eraldi korterisse, kus oleme kahekesi, sest kodus pole võimalik rahu tagada."

"Mul omad kogemused nö "pehmete omanikega". Ühel hakkas koerast kahju ja lasi värske käpaopi läbinud koera jooksma. Puur olevat piinamine. Idioot! Kõik kruvid ja plaadid tulid lahti!

Pärast vingus, et me ei oska tööd teha ja oleme vaid raha peal väljas! Loom kannatas. Õnneks see lugu lõppes hästi, aga tegu oli ka käpaga - selle saab alati maha võtta ja elu läheb edasi! Lõualuud ei asenda ega võta ära ka! Mõistad?"


"Absoluutselt! Olen väga kohusetundlik!"

"Selles ma ei kahtlegi. Seni pole ma näinud ühtki omanikku, kes kliiniku puuris koera juures magamas käiks!"


Hip-hip-hurraa! Katame lauad, sest esmapilgul absoluutselt lootusetu "juhtum" ja surmale määratud koer on elule tagasi päästetud! Vägev! Väga vägev!