20 aprill 2019

"Täpil on kõik väga hästi esialgu!"

Ilmselt olete kõik väga elevil, et kuidas Täpil on?

Tuli kenasti narkoosist välja ja elas öö üle. Täna pissil pole veel käinud, aga tõstab vapralt pead ja tunneb ümbritseva vastu elavat huvi. Vaene loom on segaduses ja ei saa üldse aru miks enam suu lahti ei lähe? Selgitan hästi lihtsas keeles mis tehtud ja mis veel plaanis on.

  • Plaadid-klambrid-kruvid jne said pandud mõlemale poole alumist lõualuud.
  • Väljapoole paigaldati lisatoestus.
  • Kannab kraed ja suukorvi, et ei saaks kogu tööd ära lõhkuda.
  • Ilmselt paigaldab Valdeko Paavel lisatraadid, mis seovad lõualuud nö öelda kokku. Väikse pragu ikka jäetakse, et juua ja limpsida saaks.
  • Seda piina peab Täpi taluma umbes paar kuud
  • Söögitorusse paigutati sond mille kaudu hakkab sel ajal toimuma toitmine
  • Esmaspäeval parandatakse ära ka esikäpa luumurd
  • Täpi jääb kallile haiglaravile just nii kauaks kui vaja. Tänu teile on see võimalik! Suur aitäh!
  • Kui pere ei suuda tagada paranemiseks vajaminevaid tingimusi või jääb hätta hooldamisega, läheb Täpi Loomapäästegrupi hoiukodusse ja taastub vajaliku oskustega inimese juures.

Lühidalt ja pealiskaudselt kõik, sest Valdeko keeldus täpsemalt selgitamast.

"Ma olen täitsa läbi ja ei anna intekat ega põhjalikku ülevaadet. Ülipikk päev, ei uskunud ise ka, et nii kaua läheb. Ole inimene ja loodetavasti said mu kiirjutust aru.

Kõik on ja läks väga hästi! Lõualuud on seal, kus looduse poolt ette nähtud ja ka hambumuse saime vast paika. Lõualuud mõjutab väga suur jõud ja seetõttu peame Täpi vabadusi natuke piirama, et paranemine ikka edukas oleks."



Täpi on väga argliku loomuga ja seetõttu ma teda nädalavahetusel ei külasta. Kui ehk ainult vargsi nurga tagant, et koera mitte ärritada ja jäägu see omaniku privileegiks.

"Näete siin ma olen ja teen murest murtuna selfiet vigane koer taamal lõõtsutamas. On ju ma näen hea välja? Vabandust, on ju ikka kurb lugu?"

Sellisel juhul oleks tegu ju sulaselge egotripi, mitte hoolivuse näitamise ja siira murega. Eks ole? Palusin kliinikurahval mulle fotosid saata ja neid jagan teiega mõistagi suurima heameelega. Loodetavasti see rahuldab teidki.


Suur tänu kõikidele headele inimestele, kes teevad selle järgmise imelise päästmise võimalikuks. Eilses videojupis on Täpi veel täitsa "sotu" ning hakkab alles narkoosist välja tulema. Ärge ehmatage, täna on ta juba palju kabedam.

Mis mul täna viga on? Kirjutasin kogu loo valmis ja siis märkasin, et Täpi asemel kirjutasin kõikjale Pätu! Loomade rohkus ajab hulluks, aga loodetavasti on nüüd kõikjalt viga parandatud.