01 november 2017

Elo Saar: "Oleme sunnitud pöörduma oma õiguste kaitseks vastavate organisatsioonide ja instantside poole!"

Appi! Valner valetab oma blogis!

 Enamasti tõstavad kisa ja lärmavad ikka need inimesed, kes loomi halvasti kohtlevad ja ma sellest juttu teen. Üliharva ajavad aga näpud püsti ka nn ohvrid, kes algul vastu rinda tagudes tõde ja õigust taga nõuavad, ent seejärel saba jalge vahele tõmbavad ning vaikides nagu kuldid rukkis passivad. Elo Saar näikse just selline inime olevat.


Mäletatavasti laskis jahimees Elari Ilusk Elo koera maha, sest see käis lambaid murdmas. Veider punt - nii koera-, kui lambaomanik on jahimehed ja nagu aru sain, siis ka tuttavad. Naised olevat samuti omavahel sõbrantsid, aga koera elu see ei päästnud ning sõprussuhteid peni killimine ei rikkunud. Mis inimene laseb küll maha oma tuttava koera? Tõesti veider ja nii ma ka püssikangelase naiskale ütlesin. Blogi postituse järgselt sain Elo Saarelt kurja kirja:

"Tere!

Kirjutan Teile täna (28.10.2017) Teie blogis avaldatud teksti kohta. 
Olete ilma osaliste endaga kokku leppimata kasutanud minu ja minu mehe nime, kusjuures mehe nimi on valesti kirjutatud. Tekstis esineb rohkelt faktivigu ja olete omistanud meile, kui koera omanikele ütlusi, mida me kunagi öelnud ei ole. 

Seega ei ole me nõus, et avalikkusele on näha meie nimed ning moonutatud ütlused. Kuna meie pere poolt sai see asi 26.10.2017 vallamajas politseikonstaabli juuresolekul lahendatud, siis palun meie nimed (Elo Saar ja Maido Saar) sealt blogist kustutada.

Juhul, kui Te minu pöördumisele ei reageeri, oleme sunnitud pöörduma oma õiguste kaitseks vastavate organisatsioonide ja instantside poole.

Igaüks võib oma blogi pidada, aga mitte teisi laimata ega nende sõnu väänata."


Eks kirjadele ole ikka viisakas vastata ja seda ma ka tegin:

"Tere Elo ja Maido,

Blogis ongi kokkuvõte vestlusest, mitte sõna-sõnaline tsiteering. Ma võin muidugi ka salvestised uuesti üle kuulata ning siis pikalt ja põhjalikult lahkama hakata, aga esialgu ei pea seda vajalikuks. Muidugi pöörduge oma õiguste kaitseks kõikjale kuhu vaja, sest kes see ikka teie eest seisab, kui mitte teie ise.

Mina pean blogi ja teie arust ei saa ma sellega hakkama. Teie peate koera ja minu arust ei saa teie sellega hakkama. Olen teadlik teie sõprussidemest tulistaja elukaaslasega ja ka sellest, et mehed on jahisemud. Küllap seetõttu ka selline reageering, aga ometigi ei muuda ma midagi, sest on avalikes huvides, et hulkuvaid koeri suvalised tüübid ei tapaks ja ka see, et lambad saaksid omas aedikus turvaliselt elada. Kohtumiseni kohtus!"

Suhtlesin põgusalt ka teiste asjaosalistega ning postituse eemaldamist soovis ka samojeedi perenaine. Seda küll mitte sellepärast, et midagi valesti oleksin kirja pannud vaid kogu vahejuhtum tekitas piina ja viha. Mu vastus oli laias laastus paraku sama:

"Mõistan väikese koha olusid ja heanaaberlike suhete tähtsust, ka teie pere leina, aga neid maha lastud koeri on juba nii palju, et antud loo maha vaikimine oleks mulle kui loomakaitsjale patt omaette, vabandan."

Veel üks koerakari käib külarahvale pinda!

Püssikangelase enesega pole ma rääkinud. Küll aga helistas mulle tema kaasa, kes jättis igati toreda ja mõistliku inimese mulje. Mulle tundus jutu järgi, et tegu on tõelise "loomainimesega", kes kahetses, et taoline asi üldse juhtus. Kirju tuli aga teisigi. Ühe kohaselt olla Elari Kuusk räme koeravihkaja, kes varasemaltki lausa viis koera korraga maha lasknud. Paraku polnud selles üllitises mainitud ühtki nime ega talugi ning sestap võtan seda sulaselge lorana. Teine kiri pani aga mõtlema küll:

"Tere!

Kirjutan seoses Teie hiljutise postitusega
Nimelt elan samuti mainitud vallas ning tahan anda ka omapoolse arvamuse antud loole. 

Enne kui asusin üldse Teie lugu lugema, olin kindel, et juttu tuleb hoopis teise omaniku koertest, mitte Taevo Viitase ja Maido Saare koertest. Ma eeldasin, et tegu on hoopis Kuksi ja Kirju bussipeatuse vahel elavate Raidleppade perekonna koertega, kes vahetevahel ründavad karjana Viljandi suunas oleva Kirju bussipeatuse taga olevaid lehmi/pulle, kes seal on aeg-ajalt. 

Lisaks mulle teada olevalt on Raidleppade perel neid koeri kokku 12, nad on tihti lahti ning tekitavad lähipiirkonnas elavatele inimestele hirmu. Seetõttu otsustasin seda infot Teiega jagada ning loodan, et sellest on kasu."


Ärge tapke sõnumitoojat!

Antud postitusega ei jäänud rahule ükski osapool. Meie loomakaitse gängi arust olin ma leebe ning nad ootasid, et "poon" koerad tapnud Elari Iluski koos perega avalikult lähima kuuse küljes üles. Koeraomanikud soovisid asja maha salgamist ja ainukesena julges sirge seljaga saatusele vastu minna Elari elukaaslane.

"Halloo sõbrad! Mina ei tapnud koeri ja minu penid ei murdnud võõraid lambaid. Nii, et vaadake enne ikka peeglisse kui räuskama kukute ja omi õigusi taga ajama hakkate. Ja mis sai koerte õigusest täna veel elus olla? Ja kuhu jäid lammaste õigused oma kodukoplis hirmu ja tervetena elada?"

Ilmselt järgmine kiri tuleb sedapuhku perekond Raidleppadelt. Aga vastan sellele juba ennetavalt:

"Kulla Raidlepad! Pange oma koerad kinni, sest muidu tuleb Elari Ilusk ja laseb nad lihtsalt maha! Nii väldite leina, vaenu ja tüütuid sekeldusi, mis lõppkokkuvõttes ei pruugigi kuskile viia. Ma ei tunne teid ja võibolla on teil oma koertest ükskõik? Võibolla te ootategi, et nii läheks, sest penisid on juba niigi üle mõistuse palju? Mina seda ei tea, aga igaks juhuks kordan veel Kreisiraadio sõnadega üle - Neeger! Pane oma koerad kinni! Muidu võib juhtuda, et sul varsti enam koeri pole!"