30 november 2017

"Aitäh, et jännist välja aitasite!"

Kuigi see meile ei meeldi, siis Eestimaa Loomakaitse Liidust on saanud ilmselt tänaseks Eesti "esikerjus", kes alalõpmata raha nuiab. Midagi pole aga teha, sest vabatahtlike lisandudes jõuame me rohkem loomi-linde aidata ja see tähendab ka suuremaid kliiniku- ja toiduarveid.

"Sõpra tuntakse hädas!", ütleb meie vanasõna ja õnneks Maarjamaal loomasõpru jagub, sest ilma teie abita ei aitaks me mitte ühtki karvast ega sulelist tegelast.

Me oleme üritanud hoida ikka niimoodi, et kuu lõpuks saaksid arved tasutud ning siis saame juba järgmiste hädalistega sirge seljaga uksest sisse marssida. Seitsme aasta jooksul on see enamasti ka õnnestunud kuid sel kuul jäime veidi hätta - üle 3500 eurtsi tahtsid tasumist, aga raha polnud.


Sestap saigi pulliga pooleks ülekutse tehtud, sest ega alati pea ju vesiste silmadega, põlvili maas, käsi pikalt ees lunima.

"Ahh, mine seenele Heiks! Nüüd rikkusid kõik ära!"
, avaldas arvamust Metsa perenime kandev Lõuna-Eesti regioonijuht.

Ometigi lootsin või õigemini teadsin, et huumorimeelega inimesed pole meie seast "halli ilma" kiuste kuhugile kadunud ja ma ei eksinud. Ainuüksi esimeste tundidega tõi "Valneri strippamiskampaania" sisse kaks ja pool tuhat eurot. Mida rohkem sõna levis, seda suuremaks summa läks. Kniks ja kraaps kõigile headele inimestele!


Küllap seda rahakest koguneb veelgi, sest paljud helistasid ju annetusnumbritele ja selle summa saame kätte järgmisel kuul. Täna on kolmekümnes kuupäev ja kõik tasumist ootavad arved said eile makstud. Uhh, kohe kergem on hingata!

Abi said nii koerad-kassid, neist mõnegi seis oli üsna lootusetu kuid täna nad paranevad meie ühiste pingutuste toel. Tasutud sai isegi Jaana-nimelise hobuse üle 800 eurone arve. 

Mäletate ju väärkoheldud Jaanat? Loodetavasti ikka on meeles, sest kaasa elati ju tema kurvale loole väga innukalt.

Etteruttavalt võin öelda, et taastumine läks hästi ja veel hiljuti iseseisvalt mitte püstitõusev hobune saab täna juba ilma kõrvalise abita hakkama ning on uues kodus, kus talle silmnähtavalt meeldib.

Nii temast, Hallikesest, buldog Georgest, Sillamäe Siljast, kui paljudest teistest meie paranenud kundededest teen juttu juba detsembrikuul, sest loomasõbrad ja annetajad tahavad ju teada kuidas neil läheb. 

Mina tänan ja rokime üheskoos aga edasi! Loomade heaolu nimel loomulikult!

Eestimaa Loomakaitse Liit
EE742200221052074915 (Swedbank)
EE441010220252652225 (SEB)
Selgitus: Raviarvete tasumiseks

Loomade ravi saad toetada ka helistades liidu annetustelefonidele 9000 777 (5.-) või 9000 888 (10.-)