09 juuni 2020

"Ülestunnistus ja kahetsus - mõnitasin ja alavääristasin loomi ja linde juba lasteaias!"

Me kõik eksime ja libastume ning tehtut olematuks enam teha ei saa. Ometigi saame me aega võtta, et oma hinge sügavaimasse salasoppi piiluda, et siis sisekaemuse ajel paremaks muutuda.

Mina tahan ka paremaks saada. Olen rääkinud nõmedaid loomaanektoote ja ükskord isegi piinasin oma koera, pannes talle jõulude ajal torbikmütsi pähe. Täna on mul häbi ja annaks kõik oma hinge tagant, et seda olematuks muuta.

Millal minust sai loomade ja lindude üle irvitaja ning piinaja? Ilmselt juba lasteaias kui naiivselt arvasin, et varese imiteerimine on väga lahe. Ei olnud lahe! Tõenäoliselt just sellest hetkest lekkis rahva sekka ka ütelus, et vares polevat laululind. See kõik on minu süü.





Täna vihkavad linde juba väga paljud inimesed ja ka hiljuti Lasnamäel tapetud varesepere on ilmselt selle lasteaiapeo järellainetus. Ka pesitusajal miljoneid linde tappa lubava lageraie taga on poliitikud, kes just minu teost kahjuks innustust said ning julma järjekindlusega sellel sadistlikul jõhkrusesel jätkuda lasevad. Otsite süüdlast? Siin ma seisan Heiki Valner, linnupiinaja, valmis mõnitamiseks ja karistuseks. Olen selle ära teeninud.

700-aastase orjapõlve pärandihoidja ja õigusetute pärisorjade järeltulijana võtan Atlase kombel kogu maailma raskuse ja süü oma õlule ning kahetsen, et teiste rahvaste, vabandust linnuliikide, kannatused ja neile tehtud ülekohus on eesti põlisliigi omaga võrreldes isegi üsna tühine.

Olen süüdi, et lühikesel ajaperioodil orjastasid mustad linnud valgeid ja valged linnud palju suuremal hulgal musti. Olen süüdi, et skandianaaviast pärit kotkad külvasid keskajal linnugrippi ja õudu euroopas ning kaugemalgi. Mõistagi olen süüdi kahe vuntsidega koletislinnu hirmutegude pärast, mis algas lindude revolutsiooniga eelmise sajandi alul ja keskpaigas kulmineerus lausa üleilmse lindude sõjaga. Punakõht-vuntslindude pealik pidas pärast seda rahumeeli koonduslaagreid pikki aastaid edasi, aga kõik on vait, sest võitjate üle kohut ei mõisteta. Lisaks on nende metsas palju väga maitsvat nektarit, mida kõik soovivad. Ka see käseb noka kinni hoida ja liigpalju siristada. Topeltstandardatile elagu!

Olen siiski asunud paranemise teele ja täna võitlen igapäevaselt liigirassismiga, millest on saanud minu elu pärisosa. Loomi ja linde piinavad karistamatult kõik kahejalgsed loomad olgu nende karvastik must, valge, kollane, punane või sinine. Ka on liigirassism usunditeülene kui budistlikud leevikesed välja arvata. See kõik sai alguse minust. Andke mulle andeks.

Toetan geneetilise alandlikkuse ja raku tasemel minus pesitseva orjameelsusega ning nõustun, et kannatuste ainupatent kuulub musta sulestikuga ja Lähis-Idast pärit lindudele. Samuti aplodeerin Lääne kultuuriruumis levivale arusaamale, et enamus raamatuid tuleb ära põletada või ümber kirjutada, enamus filme ja telesaateformaate peaks ära keelatama kui seal vaid just omi inimesi või lähinaabreid ei alavääristata. 


"Lõpp kirjandusele, kunstile, kinematograafiale, televisioonile ja raadiole! Hüvasti kurjus! Tere tulemast näost-näkku suhtlemise ajastu! Tere tulemast headus!"

Mina läheksin aga veelgi kaugemale ja kutsun algatuseks boikoteerima selliseid lindudeveoks kohandatud transpordivahendeid nagu Porsche, Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, Zil, Žiguli, Volga jt, sest need kõik on ju koletislindude pärand ja toodang.


Milliste lindude mõnitamine, alandamine ja solvamine on lubatud? Eestis näiteks on riiklikuks normiks mõnitada soomest ja lätist pärit linde. Viimastel olevat lausa kuus varvast ja esimestel sarved peas. See on okey ja vabandama nende väärarenenud olevuste ees ei pea. See käib ka meie metsas veidi teistmoodi viisil sädistavate laululindude kohta. Andke aga takka ja mõnitage kasvõi nende aktsenti terviseks! Ka võib ilkuda tšuktšimaa, austraalia ja lõuna-ameerika põlislindude üle. Ärge kartke, nad on juba valjasuremise äärel ja tugevat protestilainet ei järgne.

Kes vabandaks aga eestis elavate lindude ees? On keegi? Ei olegi? Sitta kah mu kallid põlislinnud ja vabandan siis ise kõikide teiste eest! Andke mulle andeks, et meie ammu-ammu surnud esivanemaid nii jõhkralt koheldi. Andke andeks need tapmised, vägistamised ja pikad elud täis sunnitööd. Andke andeks mulle, et oleme sellised linnud, kes võõra linnu jalgu lakuvad, aga omad liigikaaslased pikemalt mõtlemata külma siberisse läkitavad või avalikus häbipostis neilt silmad välja nokivad. 


Jätkan samas vaimus ja laiendan haaret. Andke andeks mulle austraalia aborigeenid, apatšid, cherokeed ja teised indiaani linnuliigid. Andke andeks inkad, et "hispaania nokad" teilt eluõiguse ja kuldse varanduse röövisid. Teid pole enam olemas, aga kogu liik ristiti ringi "kuldnokkadeks." Äkki lohutab see teadmine teie vaime, et kuld ei läinud vähemalt raisku?  Sorry isegi neandertallaste ees, vist oli mu karvane käsi siin samuti mängus. Andke andeks neenetsid, tšuktšid ja eskimod. Andke andeks liivlased, mu kallid sugulased, et teid ajaloost kustutasin ja väljasuretasin - minu neetud egoism, võimu- ja rikkuseiha. Ei muud!

Kõikidel mandritel karistamatult vohav liigirassism on minu süü ja see kõik sai alguse lasteaiapeost, kus mitte ainult linde vaid ka loomi vanemate ja kasvatajate heakskiidul mõnitati ning solvati! Ega ma siis ainult varesega piirdunud! Järgmisel aastal mõnitasin ja alavääristasin juba armast karumõmmi! Ja ega ma üksi vaid väikeseid loomi ja linde vihkavaid sadistihakatisi oli seal ju hulgim! Mina ise õhutasin neid kaasa lööma. Seega on ka hiljutine riiklik Kakumäe karupere tapmisaktsioon väga otseselt minu süü! Pekki küll! Ma ei taha ega suuda enam isegi elada selle koormaga! Lähen poode, vabandust, linnupesi rüüstama! Äkki tapan vihaga veel ühe varese lohutuseks ära? Valge varese loomulikult! Kuradi lindude pärast on sellised süümekad! Vabandan ja andke mulle palun andeks! Siiralt! Vist!