27 juuni 2020

"Vägev! 31331 eurot! Arina annetused aitavad sadu loomi ja linde tagasi elule!"

Aespal tekitas jupp aega muret ja pisikest hirmugi üks kährik, kes väga sant välja nägi. Paar korda käisin teda püüdmas, aga ega nad kuradid ju oota, et ma kohale jõuan ja kinni nabin. Seega tühja tuuseldamist ja bensukulu on palju. Eile läks ta aga ühe eramu aeda.

"Ta on kompostihunnikus, ahmib suuga õhku ja on täiesti karvutu. Suremas on ta. Me kardame haigusi ka - endal kaks koera ja neli last siinsmaas aias.", kurtis naine telefonis.

Õieti katis - kärntõbi nakkab inimeselegi ja koertekatk ohustab su lemmikut. Gängi vabatahlik Jana Aasmaa elab samas ja püüdis kähriku kinni. Ta toimetas metsaelaniku Sõle loomakliinikusse, kus otsustati eutanaasia kasuks. Muide see oli teine kährik ja ka Munalaskmest saime täpselt samasuguse patsiendi.


Eilse kahe kähriku, kajakapoegade, Võru kurepoja, Mustamäe jänku, Laagri siili, Elva ja Võru luumurduega kiisude, sealjuures matkarajalt leitud pimeda kiisu jt arved maksab kinni Arina. Ka pardipoegade eskordile kulunud kütus tuleb tema rahakotist ja nii see papp kulubki kui keegi pole veel aru saanud.

Arina eelmisel aastal Täpi püstitatud annetusraharekordit veel ei ohusta, aga käib vapralt tema jälgedes. Ise loodan, et ta purustab selle ja küll ma siis kuulutan nii, et õu rõkkab. Olen nimelt üks üsna vastik ja õel vanamees ning las vaenajad siis kadestavad nii, et hing kinni ja silmad punnis. Paras-paras, tehke järgi!

Täna tunnen end taas kuningana - palun pakkuge loomapäästegängile konkurentsi! Üks ajakirjanik küsis üleeile, et kas teisi ka on või ainult sinu gäng tegutseb kõikjal üle riigi? Nii palju lugusid. Nii palju loomi. Vastasin, et nad puhkavad praegu, aga küll ka teised pärast seda taas mürama hakkavad. Ülbe ja uhke? Vist olen natuke jah, aga me vabatahtlikud annavad selleks ka kamaluga põhjust!

Aitäh kõigile, kes kodaniku algatusel põhinevat vabatahtlikku loomapäästet toetavad ja eilseks oli kontole kogunenuid 31 331.17 ning selle eest saab eluvõimaluse ja taas tervise korda ilmatuma suur hulk igasugu elukaid. Vägev! Kohe uhke tunne, et rahvas kaasa tuli ja kõik nii hästi on läinud. Mäletate, et kuu aega tagasi olime 6700 euroga miinuses, aga täna rokime vägevalt ning gängile on raske vastu saada. Jehhuuu!

Minu korraldatud kampaaiad on mulle endale nagu spordivõistlus, kus tahan aina kaugemale ja kõrgemale hüpata. Eilsetest intervjuudest ei jõudnud lugejateni isiklik ambitsioon ja eesmärk. 2019 kogusime 140 000, 2020 eesmärk on 200 000, millest on koos 107 tuhhi. 2028 sihiks on stabiilne miljon eurot aastas! Sinna me püüdleme ja kui see eesmärk täitub, siis saame juba töökohti looma hakata.

Ma ei unista vaid tegemist on reaalse saavutatava eesmärgiga ning ärge võtke seda kui nalja - olen sigatõsine sellest rääkides. Võib-olla ei õnnestu ja siis tänitage, aga vähemalt proovisime. Käisin Arinat öösel kliinikus tänamas ja head ööd soovimas. Püüdis teine krapsti püsti tõusta, aga surusin ta kohe pikali tagasi:

"Kannata veel natuke kullake! Varsti-varsti hakkame uuesti käima õppima!"