12 juuni 2020

"Kaheksakuune Mira vajab sinu abi!"

Täna päeval jäi see armas koerake Lasnamäe kanalis auto alla. Õnnetu hing roomas teeremondis olevale alale ja jäi töömeestele silma. Mehed üritasid teda lohutada, aga stressis koer lõi kohe hambad kätte ja ikka korralikult. Õnneks olid nad meie gängist kuulnud ja kõne 1414 - numbrile tõi abi kiirelt kohale.

Autos puges väike tegelane taas kõrvaistuja tooli ette. See on mingi müstiliselt rahustav koht, kuhu kõik loomad millegipärast tulevad. Olgu nad nii katki kui tahes, roomavad aga sinna, rahunevad maha ja jäävad ainiti neile täiesti võõrast onukest vaatama. Veider lugu sellega!


Viisin ta Loomade Kiirabi Kliinikusse, kus selgus, et üks tagakäppadest on täiesti puru. Koerake vajab operatsiooni. Imede ime, aga ka 67 aastane venelannast perenaine teadis meile helistada.

"Ta näris rihma läbi kui poe ukse taga mind ootas ja jooksis segaduses minema. Ta on Tallinnas alles neljandat päeva ega tea piirkonnast midagi! Sellepärast see õnnetus juhtuski"

"Ei-ei hea proua. See juhtus ikka sellepärast, et te ta võõras stressirohkes kohas loomakese üksi jätsite. Olgem ikka ausad."

"Ma tahan teda kohe tagasi saada. Ma ei saa öösel undki kui ta mujal on"

"Ei saa tagasi, sest ta vajab operatsiooni."

"Ei ole vaja operatsiooni, sest mul pole raha!"

"Operatsioon tuleb ja seda juba ei otsusta enam teie vaid Loomapäästegrupp, kes ta vigastatult tänavalt leidis. Me ei saa anda ravivajavat looma tagasi, teades, et sellest ilma jäetakse."

Ühesõnaga leppisime kokku, et proua tasub Mira arvest 230 eurot kuna tal rohkem lihtsalt pole. Ülejäänu jääb meie kanda ning seda me memme käest tagasi ei küsi. Vist ei küsi, sest see omakorda oleneb sellest kuidas omanik edaspidi käitub ja raviplaani täidab. On juhtunud, et nii mõnigi tüüp on osutunud hiljem üsna jõukaks ja siis tekib õigustatud küsimus miks ta annetajate raha nuias? Õnneks need on väga üksikud juhtumid.

Kliinikulaual muutus ka mind hammustada üritanud Mira ülimalt sõbralikuks kutsikaks, kes abitult sülle ronis ja kõik esialgsed protseduurid väga vapralt vastu pidas. Praegu ta juba valu enam ei tunne ja sätime ortopeedidega operatsiooniaega paika.


Täna reede ja mõtted on kõigil suisel nädalavahetuse veetmisel. Palun sedapuhku üks drink või õlle vähem ära juua ja see kopkas-paar ära annetada - enda tervisele kasulikum ja tilluke koerake saab terveks. Mina tänan!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318
Selgitus: Mira ravikulud

Mirat saad toetada ka meie annetusnumbritele helistades:

9001313 (5 eurot)
9001414 (10 eurot)