02 juuni 2020

"Äkki hakkaks niitma alles pärast Jaanipäeva?"

"Mine kohe Raba 40! Seal niidetakse ja maa olevat purustatud mune täis!", andis Erko Elmik infotelefonile 1414 tulnud teate edasi.

Olin üsna siva kohal. Läksin, vaatasin ja kondasin niidetud alal üsna pikalt ringi, aga lõhutud mune ei näinud. Ka taevas ei olnud paanitsevaid vanemaid nagu tavaliselt sellisetel puhkude näha saab. 




Küsisin töömeestelt, aga jutt oli sama - pole näinud ja kui oleks, siis jätaksid töö pooleli. Tühja nad jätaksid, aga mul pole alust ka konkreetselt nende inimeste jutus kahelda. 

Keskkonnainspektsioon tuli samuti asja kaema. Na-na-na-naa, aga Loomapäästegrupp jõudis ikkagi pool tundi varem kohale. Areng on siiski silmnähtav, sest Stroomi hülgepoja juurde jõudsid nad alles kolm tundi peale meid. 

Võib-olla otsisin valest kohast, aga mina igatahes linnumune ei leidnud. Samas teen Tallinna linnvalitsusele väga selge ja lihtsa ettepaneku - Pääsküla prügimäe pealne pole kultuurmaastik, kus inimesed puhkamas käivad. Sestap niidke seal ja teistes analoogsetes paikades alles pärast Suurt Jaani või paar nädalat hiljemgi veel. Siis oleksid kõik lindude pesitsemisega kaasnevad riskid palju paremini maandatud. Tänud juba ette!