09 juuni 2020

"Riku vajab Sinu abi!"

"Kus oled? Saad sa Käravetele minna? Koer jäi auto alla!", pärib infoliini põhivastaja Erko Elmik. "Christina Simson, kah meie gängist tuleb sinuga kaasa ja näitab teed.  Mäletad teda küll."

Olin just Kristiine Pärgma't Eidaperesse viimas, sest täna oli meil taas hoiukodu kassidega kliinikupäev. Vahemärkusena ütlen, et Nissis auto alla jäänud ja politsei poolt kliinikusse viidud kiisu paraneb ultrahästi. Elvas ühe maja koridorist õue aetud ja hiljem gängi hoolde antud väga haiget kiisut me terveks ravida ei suuda, aga tagame vanurile valuvaba kuldse elusügise ja parima ninaesise kuni surmani.

Eidaperest Käravetele pole teab, mis pikk maa ja tundsin südamest kaasa koerale, kes liikumatult kuskil maanteepervel, keset rahe- ja paduvihma äikesetormi ajal kannatama peab. Kohale jõudes selgus, et esialgne jutt ei pidanud taas päris paika ja koer ei saanud täna maanteel viga! Liigitan selle juhtumi kategooriasse "liiga palju debiilikuid!"

Umbes nädal tagasi sõitis proua Ülle hoovi ja peaaegu treppi välja linnasaksast naabrimehe masin. Mees välja ei tulnud ja tagurdas seejärel minema. Perenaine seisis uksel ja imestas, millest küll masin sellise jõnkusga üle sõitis. Siis imestas ta hoovis tamme all oleva "musta kuhja" üle ega saanud aru, mis pagana asi see rohu seest paistab?

Palun ette vabandust, aga kaks kuradi napakat! Üks ei saa aru, et koerast üle tagurdas. Teine ei saa aru, et ta lemmikloom otse koduhoovis sandiks sõideti! Andke andeks mu emotsioon ja karm hinnang, aga ei saa aru!

Riku liikuda ei saa, aga roomab kuidagi maadligi. Enamsti ülisõbralik loom lihtsab lamab ja vaatab abitult ringi. Sööb kenasti, see pandi talle nina ette. Perenaine ja peremees pole eriti vanad, aga elule jalgu jäänud ning see seletab ka miks nad vigastatud koera ise tuppa toodud ei saanud.

"Ma olen jalutu tegelikult. Kodus seintele toetudes kuidagi komberdan - ei ole meist Riku tarijat ja ega ta tahagi suvel tuppa tulla. Ainult talvel elab toas", vastas perenaine mu küsimusele miks koer õue jäeti.

"Miks sa varem abi ei otsinud?"

"Kus seda abi siin maal leida? Inimesedki hädas ju. Täna helistasin valda, sealt tuldi kohale, kehitati õlgu, aga vähemalt saadeti teid. Aidake palun! Riku on meie ainuke laps!"

Antud perekond kvalifitseerub 100% selliste inimeste sekka, kellelt Loomapäästegrupp raviraha tagasi ei küsi. Nad tõesti ei saa hakkama ja neil on niigi väga raske. Ometigi ei jäta me sellepärast Rekut ravimata, et omanikud vaesed on. Eks ole?

Toimetasin ligumärja Reku Loomade Kiirabi Kliinikusse ja dr. Üllar Siir asus temaga kohe tegelema. Ta saab parimat saadaolevat ravi. Eks homme saan juba teilegi täpsemat informatsiooni anda ja siin saad Sina hea loomasõber appi tulla - lasen kübara taas ringi käima ning aitame nii koera kui tema õnnetuid omanikke:

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318
Selgitus: Riku ravi


Rikut saad toetada ka meie annetustelefonidele helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)


Mina tänan! Eestis loomade ravifondi pole? Lora puha! Meie kõik koos olemegi see ravifond, kes imesid teeb!