16 juuni 2020

"Loomapäästegrupp ja ladina-ameerika bänd "Plan Caliente" kutsuvad suvist perepäeva veetma!"

Koondpealkiri kõikidele fotodele oleks" peame plaani ja hakkame aga sättima". Loomapäästegrupp hakkab suvist kräud pidama, aga sedapuhku avame uksed ka kõikidele teistele headele inimestele, kes meie gängi tegemistele ja haigetele loomadele-lindudele kaasa elavad.

Hiljuti toimuski pisike ajurünnak, mille käigus sain endale ka uue semu, kes on vaieldamatult mu tutvusringkonnas kõige pikema nimega - Ricardo De Oliveira Guarilha.

"Kuidas Eestisse sattusite?"

"Armastus! Me naised on siit pärit ja elame Eestis juba mõnda aega. Ära kolimast nad keeldusid ja siin me nüüd oleme."


Ricardo koos oma sõpradega hoolitsebki muusikalise poole eest ja suvepäeva peaks hispaania-portugali-brasiilia viiside kompott raudselt kümme või enamgi kraadi võrra kuumemaks kütma. Meeste kohta ei oska öelda, aga see mõjub raudselt ka naistele, kel sulnis latiino-muss vere kiiremini käima paneb.

Milles me siis kokku leppisime? Palju asju muutus ja kogu möll läheb üksajagu "suuremaks". Gängi üritused on alati pereüritused, kus lapsed osalevad. Sestap tõstsime ka algusaja varasemaks, aga täitsa lukku pole see kellaaeg veel löödud. Kus on lapsed, seal pole alkoholile väga kohta ning joomapidu sellest ei saa.

Ka koht ja kuupäev on nüüd juba kindlad - 12 juulil Endla talu valge küün. See on Tallinnast paarkümmend mintsa autosõitu ja kogunemiskohaks seega Koppelmaa. Kogu üritus on heategevuslik, mille eesmärk on raha kogumine, et suvine aeg ikka tõrgeteta üle elada ja tagada, et vigastatud loomad-linnud vajalikku ravi saaks.


Suvel juhtub kõige rohkem õnnetusi, sest rahvas liigub rohkem. Suvel laekub paraku aga kõige vähem annetusi, sest inimesed puhkavad ja lülivad endid teisele lainele. 

Endla turismitalu omanikud ja ansambel Plan Caliente on samuti suured loomasõbrad ning teevad meile olemise mõnusaks ilma ühtegi senti küsimata. Suur aitäh ja see on väärt abi ning alga.

Gäng müüb enda nänni ja ehk hüppavad ka mõned sponsoritki paati. Ise loodan LiinaTäht'i peale, kes tuli nagu orkaan selge ilmaga ja lõi gängi rahulike suvepäevade plaani täiesti segi:


"Mu koer suri ja siis olin teie hoiukodu, sain lohutust. Tänu Donna päästmisele sai minu õde maailma parima koera. Ma ei saa aru kui suur see gängi vabatahtlike süda peab olema, sest ise küll ei viitsiks õhtul diivanilt püsti tõusta, et vigastastud loomale appi minna. Uskumatud olete! Nüüd tahangi midagi vastu anda, et te ikka jaksaks ja jõuaks! Ajate nii tähtsat asja!"

Võtke seda kõike kui tagasihoidlikku eelreklaami, aga hakkame Liinaga nüüd korraldusasju orgunnima. Loomapäästegrupi 150 vabatahtlikku, loomakliinikute personal ja kõik inimesed, kes on seda meelt, et ka loomad-linnud on elusolendid ning neid peab kaitsma, on teretulnud. Ahned me pole ja piletihind saab olema vististi viiekas, peredele kümnekas ja olgu teil neid lapsi või viiskümmend. Loodetavasti saame sellega hakkama. 

Eks ma tellin korralikud plakatid nii eesti, vene ja ehk kõikides teisteski maailma keeltes, sest kaastunne ja loomaarmastus on tõeliselt globaalne nähe, mitte väikese poliitilise- või rahvusgrupi eraasi. Jälgige mängu, jagage seda teavet, et pered saaksid plaani teha ja sedapuhku ei kutsu ma teid kaasa rokkima vaid hoopis salsatama - loomade eest ja nende heaks loomulikult!