03 juuni 2020

"Kuidas Pajusti tankla töötajad pesitsusrahust aru saavad?

Pesitusrahu on üks kena nõue , mis seadustesse sisse kirjutatud. Imelikul kombel võib poegimis- ja haudumishooajal metsa raiuda nii palju kui hing ihaldab, aga muudel juhtudel hakkab riigivõim ikka turja kinni. Seda muidugi juhul kui vahele jäädakse.

Enamasti ei jääda, sest, kes see ikka teab kui katuse ehituse või rõdu koristuse käigus pesa koos munade või lausa eluspoegadega alla viskad. Oops, juhtus! Hea, et keegi veel suurem ja targem meie lastega nii ei käitu! Eks ole?

Lääne-Virus asuva Pajusti tanklas töötava vennike jäi aga vahele ja peab ilmselt Keskkonnainspektsioonile nüüd ka aru andma.  Gäng vastava avalduse igatahes teele paneb. Mis siis juhtus? Kohe seletan. Loomapäästegrupp koosneb väga paljudest riigi eri otstes elavates inimestest, kellest keegi midagi suurt ei kuule. Nad pole liitumisavaldust esitanud ega ka aastamaksu tasunud, aga teame nende olemasolust. Piltlikult öeldes moodustub iga inimese ümber ca 25 kilomeetrine tsoon ning kui seal juhtub õnnetus loomaga, siis helistame ja palume reageerida kui võimalik. 

Päästekaubikute juhtidelt nõuame mõistagi üksjagu rohkem, aga taolised "uinuvad luurajad" on tähtis osa meie reageerimisvõimekusest. Kui inimene on endast juba teada andnud, siis on see märk sellest, et ta hoolib ja märkab taolisi looduses toimuvaid või looduse vastu toimepandud sigadusi.

Eile sattus Pajusti tankla töötajate meelehärmiks nende juurde Hando Lööper. Mees gängi igapäevategemistes kaasa ei löö, aga aeg-ajalt annab teada kui miskit nihu on. Eile oli ja nimelt kuulis ta vanalindude kisa, kes meeleheitlikult pessa üritasid lennata. Hando tõi kodust redeli ja eemaldas tankla töötajate poolt pesa ette pandud riidekaltsud. Loomulikult olid kohe ka vanemad platsis ja üks neist asus hauduma. 

Tanklas töötavad jörsil oli asjast oma nägemus.Tema seisukoht oli umbes selline:

"Käigu kuradile need sittuvad linnud! See, mida ma tegin, on normaalne. Raisad situvad siin! Kas tulete ise koristama? Kui ei , siis topin jälle pesa kinni."

Kohe korraldame sulle natuke linnusitta jobu! Sinusugused kõlupead ja "looduse kuningad" on just minu lemmikteema ja annan parima, et seda nüüd ka tõestada! Huvitav, kas tegu oli mehe omaalgatuse või bossi käsuga? Küll see välja tuleb!