12 juuni 2020

"Kalamaja Kungla uulitsa elanikud! Kelle musta-valge kiisu õnnetuses otsa sai?"

Täna oli täielik nonstop ja pärast Mira üleandmist Loomade Kiirabi Kliinikule tuli väljakutse Kalamajja, Kungla 20 maja juurde, kus üks kiisuke auto alla jäi.

Sedapuhku helistati kliinikusse ja pean vajalikuks selgitada, et Loomapäästegrupp on ikka täiesti eraldiseisev vabatahtlikkusel põhinev ühing, mitte kliiniku poolt pakutav tasuta teenus. 


Kuna me suhtleme igapäevaselt, siis ka need kõned jõuavad kenasti kohale, aga paljud ei jaga lihtsalt matsu. Näiteks tuli sel kuul ka annetus 30 eurot just Kiirabi Kliinikule. Ei teagi, mis sellega nüüd teha? Tuleb vist üle anda?

Hetk enne seda kui kohale jõudsin tegi kellegi vabakäigu kass viimase hingetõmbe ja minu abi ta enam ei vajanud. Autojuht, noor rase naine, ei lahkunud sündmuskohalt vaid oli kogu see aeg loomale seltsiks.

"Kiisu tuli nii ootamatult teele ja ma ei saanud arugi, et temast üle sõitsin. Siis peeglist nägin, et roomas teele ja keerasin otsa ringi ning tõstsin haljasalale."

Ega juht saagi miskit teha kui loom sisuliselt teepervel parkiva auto alt teele jookseb. Kungla tänav on kitsas kah. Koputasin kahekümnenda maja esimese korruse aknale, sest seal pidavat taoline kass elama. Ei olnud tuu, sest selle pere kiisuke on süsimust ja käivat ainult aias. Omanikule teadmiseks, et tõstsin ta pildil oleva põõsa sisse vastu planku - ei riiva silma, varesed ei lähe nokkima ja sina saad oma sõbra väärikalt maha matta.

Kui ma juba Kalamajas olid, siis silkasin kohe ka Žoriku juurde. Ei hakka üle kordama ja kel huvi, see lugegu eelmist postitust.