05 aprill 2018

Priit Pari: "Kes tuleks ja laseks mu lehmad maha?"

Pärast siinses blogis ilmunud lugu on Harjumaa, Püha küla "loomakasvataja" Priit Pari hädas nagu mustlane mädas, sest keegi ei taha enam tema loomi tappa. Mees on meeleheitel ja lunib juba jahimehi, politseinikke, kaitseliitlasi ehk kõiki, kes relvaluba omavad. 

"Tule kihuta palun neile kuul pähe! Ma ise teen ülejäänud töö! Kiire-kiire, mul on kolme veise peale tellimus!"

Mina soovitan aga kõikidel sellest mehest eemale hoida nagu marutõbisest rebasest kui ei taha jamadesse sattuda. Varasemalt Priit Pari loomi tulistanud jahimees Tiit Mets ilmselt väga õnnelik momendil pole, sest politseinikud võtnud väidetavalt isegi ta relva ära ja uurivad asja. 

Priit Pari on jutumärkides loomapidaja, kes sülitab nii loomade heaolule, külarahvale kui ka meie loodusele. Mõned repliigid selle mehe suust:

"Pange oma suud kinni ja maal käibki elu niimoodi! Koli tagasi Lasnamäele kui ei taha loomade tapmist vaadata! Ärge laske oma lapsi aiast välja kui ma traktoriga sõidan! Traktor oli siinsetel maadele enne teie lapsi!"

Külaelanikud on julma mehega püstihädas ja hoiavad parema meelega hullust eemale. Seda isegi siis kui ta sead välja pääsesid ja koduaiad üles sonkisid. Tollal tuli Loomakaitse Liidule vihje, et mehel elavad seakatku kiuste koos nii kodu- kui metssead ning nende liha ta siis metsast tabatud loomade oma pähe müübki. Väidetavalt olla ta seakasvatuse lõpetanud. Külarahvas teab aga rääkida, et kõik jätkub varjatult ühes Raplamaa laudas edasi. Küll ma selle välja uurin ja antud juhul olen asjakohaste vihjete eest tänulik. Läheks viskaks pilgu peale.


Ka veiselihaga tegevat lihaärikas susser-vusserit ehk lisavat liha juurde põdrakarvu ja palun väga - põdraliha ongi valmis. Tahate aga veist? Pole probleemi ja jätan karvad siis lisamata! Ostke kullakesed minu mahetoodangut, kes looduskaitsealal kasvanud! Nii vähemalt meile saabunud vihjetes väidetakse.

Osa liha pidavat minema ka Soome ja see tekitab küsimuse kas Veterinaar ja Toiduametil on ikka kõik kontrolli all? Loomakaitse on sellele ametkonnale uus tüütu ülesanne, millega nad väga ei taha tegeleda, aga toiduohutus peaks ju prioriteet number 1 olema!?  Loomakaitse Liidu vabatahtlikud loendasid eile kokku 30 veist, kellest 26-l olid ka lipikud kenasti kõrvas. Viis veist koos märtsi lõpus piinarikkalt tapetud loomaga mingit märgistust ei omanud. Kuhu see liha müüdi ja ärge tulge mulle "tapsin oma tarbeks" häma ajama!

Priit Pari maad asuvad Natura 2000 aladel. Mis on Natura 2000?

"Natura 2000 on üle-euroopaline kaitstavate alade võrgustik, mille eesmärk on tagada haruldaste või ohustatud lindude, loomade ja taimede ning nende elupaikade ja kasvukohtade kaitse. Euroopa Liidu liikmesmaana peab Eesti korraldama Natura 2000 aladel loodusväärtuste säilimise", nii on kirjas tähtsas dokustaadis.

Antud aladel elavad nahkhiired ja seal kasvab ka põõsasmaran, millest härra "loomakasvataja" traktoriga üle sõidab või prahi alla matab. Külarahva sõnul veised seal poegivad ja surevad. Sinna maetavat ka tapajäägid ja üleüldse näib, et härra Pari soovib sellele looduskaitsealale kogu maailma prügi kokku korjata! 


See jama on kestnud juba oma 10 aastat või kauemgi, mil Püha küla "kuningas" Priit Pari on kusenud krae vahele nii külarahvale kui riigiametnikele ja vilistanud kehtivatele õigusnormidele! Kaua peab seda veel kannatama? 

Mida ma tegema pean, et ka see asi lõpuks korda saab? Pöörduma selle suhteliselt lihtsa asjaga proua Presidendi või Jumala poole? Kasutama oma kontakte ja helistama Mihkel Kärmasele, Katrin Lustile või Marek Lindmaale, et lugu telepurki jõuaks? Kirjutama Brüsselisse, et looduskaitse on Eesti Vabariigis näiline ja toetusi makstakse valimatult igasugustele suvalistele töllmokkadele, kes taotlusi suudavad esitada? 

Öelge mulle lugupeetud Saue vallavalitsuse, Veterinaar ja Toiduameti, Keskkonnameti ja -inspektsiooni kõrgeste haritud härrased ja prouased! Mida ma tegema pean? Mida Püha küla elanikud tegema peavad, et te liigutama hakkaksite ja rahva poolt makstava palga ka päriselt välja teeniksite?

PS! Facebooki kommuuni liikmed saavad rohkem fotosid Priit Pari sigatsemistest näha sellel lingil klikates.