01 aprill 2018

"Kevad on lõpuks käes! Fakt!"

Eile hommikul tundus, et tali ei lõpe kunagi otsa - maa oli härmas ja pakane näpistas ninaotsa. Ka auto tõrkus käima minemast. Pärastlõunal oli aga päike soojendamas ja mul on Teile nüüd ka hea uudis varrukast võtta:

"Talvel va kurjal raipel on selgroog murtud, sarved kärbitud ja saba maha raiutud! Mõistagi sai elajas ka kastreeritud!"

Ja nimelt piilus täna maa seest välja esimene laiõisik-kitsasleht kolla-punalill, vanarahva seas teada-tuntud kevadekuulutaja. Enam ei ole pääsu ja nüüd järgnevad talle juba lumikellukesed ja sinililled. Siis on ülaste kord peidust välja tulla ja end näidata.

Hurraa sõbrad! Revolutsioon looduses on taas alanud! Sügavkülmast välja võetud seapõrna põhjalikud laboriuuringud kinnitasid sama - kevad on käes!

Eile oli aga õhtutaevas mitte punakas nagu päikeseloojangu ajal ikka vaid roosa! Ja seda siis kui taevas oli täiesti pilves, Inimesed olid murest murtud. Paanika hakkas levima. Politsei viidi kõrgendatud valmidusse. Hellasin kiiresti Eesti peasünoptik Taimile ja ta rahustas mu maha:

"Roosades riietes beibed koos chihuahuadega ei vallutanud Eestit! Siia lendas lihtsalt vaid tavapärasest veidi rohkem roosasid flamingosid. Eks see ole märk kliima soojenemisest ja isaslinnud tulid olukorda uurima.

Kui nad tunnistavad Maarjamaa elamiskõlbulikuks, siis kuskil Jaanipäeva paiku peaksid neile järgnema ka emaslinnud koos tittede ja teiste sugulastega! Muretsemiseks pole seega põhjust ja eks me näeme samasugust rahvaste rännet ka inimeste puhul. Siin on lihtsalt nii hea elada!"