01 aprill 2018

"Suur-Paide idee on saanud reaalsuseks!"

Paljud Tartu maanteel liiklejad on hämmingus kui näevad ühtäkki Paide linna silti. Kas tegu on aprillinaljaga?

"Heiks, uuri välja!", paluvad sajad tuhanded kirjasõbrad nii kodu- kui väljamaalt. "Peavalumeediat ei saa uske, sest need vaikivad kõik maha!"

Käisingi Paide linnavalitsuses maad kuulamas ja kohtusin ka härra linnapeaga.

"Kas inimeste murel on alust või oli tegu maanteeameti eksitusega?
Mehed peavad ju haldusreformi käigus sadu ja sadu silte praegu kiiruga ringi vahetama ja küllap neil ajud lausa kärssavad? Kas tegemist oli inimliku eksitusega või ei olnud?"

"Ei ole mingit eksitust ja tegemist on tõesti Paide linna laienemise esimese etapiga Harjumaa piirini", vastas härra linnapea.


"Kas see on ainuke laienemiskava või võib loota tulevikus veel uuendusi." 

"Noormees, vaadake, see ainult esimene etapp nagu ma ettenägelikult mainisin. Aastaks 2025 laieneb Paide Tartumaa piirini. Seda muidugi siis kui ma ikka linnavalitses jätkata saan."

"Kas siis on kõik?"

"Olge nüüd! Kui rahvas mind jätkuvalt usaldab ja valib, siis 2035 aastaks kaob Eesti Vabariik üldse ära ja Suur-Paide metropol pistab rinda selliste gigantidega nagu Moskva, New York, Delhi ja King Kong", näitab härra linnapea uhkelt lauale asetatud kaartidele. 

"Te tahtsite öelda vist siiski Hongkong?"

"Jah loomulikult! Olen rääkinud ka Venemaa presidendi Putiniga ja mainisin, et Eestit ta võis lüpsta, aga Suur-Paidega see läbi ei lähe ning Setumaa ja Jaanilinna tagused maad tuleb tagastada. Ta ei vaielnud vastu ning mõistis kellega tegu!"

"See on siis nagu täiesti uus riik ju siis?"

"Põhimõtteliselt on Suur-Paide tõesti linnriik!"

"Kas rahvusvaheline kogukond ka seda tunnistama hakkab?"

"Loomulikult hakkab ja olen rääkinud sel teemal pikalt ka Ameerika Ühendriikide presidendiga."

"Mida härra Trump arvas?"

"Let's do it! I'm on your side!"

Tundub, et asi on seega kindel ja otsustatud kui juba USA seda toetab. Sestap pole mõtet selle hea idee vastu sõdida ja soovime Suur-Paide projekti elluviiajatele vaid edu, kordaminekuid ja head Munadepüha!