19 jaanuar 2020

"Uus kodu, uus elu - Mürsik"

"Lõppenud on päevad, mil puuris passisin,
hinge sellest hetkest on vaid jäänud nukker piin.
Kuid ei sellepärast meelt ma heida nüüdki veel,
tatsan rõõmsalt mööda tuba ja sulle näitan keelt ...."


Just sellised võiksid olla Mürsikuks ristitud kassipoja uued sõnad kunagisele menulaulule "Lõppenud on päevad", mille laulis siinmail kuulsaks Helgi Sallo. 

"Horoskoopi" näinud inimesed teavad ja see repliik oli mõeldud just nooremale lugejale, kes Tõnis Mägi nimelist härrat vaid künkaks Toompea veerel ja Jaak Joalat mingiks veepaisuks peavad.


Kahjuks hakkas masin sõitma ja kiisuhakatis jäi otse ratta alla. Loomapäästegrupi poolt sõitis kohale vabatahtlik loomapäästja Tanel Veskimägi ja ka edasine on meie gängis üsna tavapärane - tema eest hoolitsenud mees kiindus kassikesse ja tänaval ei pea see loom teps mitte enam omi elupäevi mööda saatma.


Ei imesta üldse kui ta pidi luupi kaustama, sest nii väiksel loomal pole ju luid ollagi! Igatpidi õnnelik õnnetus ja on absoluutselt arusaamatu miks ta siseelundid sellise raskuse ja muljumise all üleüldse terveks jäid ja kehast välja ei paiskunud?


Raviplaan nägi ette üliranget puurirežiimi, sest poldid ei tohtinud välja tulla. Väikesele kiisuhakatisele võis see aeg olla tõeliseks põrguks, sest nad on ju nii mänguhimulised. Õnneks on see kõik nüüd möödas.

"Kruvid on paigal ja luu kinni kasvanud. Olete ta eest korralikult hoolt kandnud. Põletikku pole ja haav on kenasti paranenud. Kõik on väga hästi, aga kruvid jäävad talle sisse kuni elupäevade lõpuni", tunnistas dr. Valdeko Paavel Mürsiku paranenuks ning lubas ta viimaks ometi puurist välja lasta. Kaks kuud kannatusi sai läbi ja tegid selle vaeva kuhjaga tasa.

Nüüd on Taneli kodus täielik hullumaja, sest Mürsik teeb vangistuse aega tasa ning tuuseldab ringi sellise kiirusega, mida siinmail nähtud pole. Ilmselt ta ka magab joostes. Selline mulje võib jääda küll kui selle energiapommi uut elukest ja tegemisi jälgida. Südamest loodan, et Tanel ei nõua meie käest uut remonti, sest seda ta madal tareke pärast Mürsiku paranemist aina enam vajama hakkab. Tapeediga on juba kööga!

Hip-hip-hurraa! Üks päästetud hing juures ja hulkuv kass meite tänavatel vähem! Ei siin muud kui katame aga jälle lauad!