27 jaanuar 2020

KODU LEITUD! "Pätu otsib (hoiu)kodu! Kiire-Kiire!"

Loomapäästegruppi on jumalad hoidnud ja alates novembrist on läinud päriskoju paras korralik ports loomi. Olen neist riburadapidi ka kirjutanud, sest sellised lood teevad ju südame soojaks. Järge ootavad veel elluäratatud kiisupoeg Ella, Imaveres auto all jäänud ja teistegi lood, mil imetoredad lõpud. Nii kui fotod saadetakse, kriban valmis.

Lääne-Virust said aastalõpus uude koju üle kolmekümne tänavakassi. Mina neist väga ei tea, aga loodetavasti saadavad uued pered fotod ja vähemalt paneks nad Facebookis albumisse ilmarahvale näitamiseks. Gavergate jätkub ka täie hooga, kuigi seis on endine 11 kodudes ja 16 ootamas. Ka neile hakkan aktiivsemalt kodu otsima juba homsest.

Teengi koduotsimismaratoniga algust, aga sedapuhku tõstan järjekorra etteotsa kassikese, kes pole Loomapäästegrupiga otseselt seotud. Mängusõpru tuleb hoida! Mängusõpru tuleb aidata! Loomade Kiirabi Kliinik on samuti gängi mängusõprade seas ja sedapuhku vajavad juba nemad natuke abi.


See armas pai-maias Pätu-nimeline tegelane saabus Loomade Kiirabi Kliinikusse 24. jaanuari õhtul. Omanikud märkasid, et kass pole paari päeva jooksul korralikult pissida saanud. Seesamune tervisehäda oli kiisul ka varem ja talle määrati ravitoit, mis kusekristalle lahustaks. Paraku omanikud sellest kinni ei pidanud. Tõsi, majas on ka teine kass ja eraldi toitmine on seega üksjagu tülikam.


Edasisest ravist pere loobus ja soovis eutanaasiat. Kliiniku inimestel hakkas noorest hiirekuningast väga kahju. Tal pole ju veel kolme eluaastatki täis, aga lugu lõppes nii, et haige kass loovutatigi ära. Loomaarstid ja assistendid maksid ravikulud enda taskust ja Pätu paranes nii, et kõrvaga kuulda.

Nüüd aga on Pätu valmis kliinikust lahkuma - hoiukodusse, või ideaalis päris oma koju. Kuna ta on üsna stressitundlik kass (ja stress on ka suur riskifaktor pissiprobleemide tekkeks), oleks ideaalne (hoiu)kodu selline, kus pole teisi loomi ega väikseid lapsi. 

Pätu peaks kindlasti olema eridieedil (Urinary toit), et vähendada pissimistakistuse taastekke riski. Kliinikus sai Pätu ka vaktsineeritud. Lisinformatsiooni selle toreda poisi kohta saad:

  • Dr.Elin Põldemaa - 56297879, elin.poldemaa@gmail.com
  • Loomapäästegrupp - 1414, help@animalrescue.ee