15 jaanuar 2020

"Järeljõulud said punkti!"

"Marianne, Mardi, Kati, Maie, Jürgeni ja Lisete suvalise jõulukingi asemel loomade abistamiseks", seisis ühe annetusena tulnud makse selgituses kui täna pangakontot sirvisin.

Üllatuslikult leidsin ka paar kooli lisaks, mille lapsed jõulukinkide asemele ilma suurema kära ja reklaamita hoopis Loomapäästegrupi hoolealuseid toetasid.

Üks neist oli Püünsi kool ja teine Tallinna 21.kooli 12B klass. Lisaks Tallinna Polütehnikumile käisin ka neid tänamas ja olid äraütlemata toredad kohtumised. Kahjuks ei luba tänapäeva reeglid koolipilte enam avaldada. Sestap leppige välisplaaniga Püünsi armsast koolimajast ja kujutage ette, seal sees olevaid lapsi.



Vahvaid selgitusi oli konto väljavõttel veelgi:

"Aitäh abi eest, mida ootamatult ise vajasime ja, et teil jaguks jõudu ja jaksu loomade päästmiseks", "Selle aasta tulevärgi raha saadan hoopis loomadele", "Saue õudusteurkast päästetud kiisude raviks", "Ullale jõulukink mehe poolt - pime kassipoeg"
jne jne


"Pauligi" kohvipuru annetus oli lausa 400 eurot. Eks neid firmasid oli veelgi. Oli ka inimesi, nende seas hea tuttav Nancy, tegid suurema annetuse kui tavapäraselt saama oleme harjunud. Pagan küll, pole Nancyga juba sada aastat trehvanud. Kiire elu? Nõme vabandus ja heade inimeste jaoks peab alati aega olema. See viga tuleb parandada. Luban pühalikult, et veel sel aastal saab tehtud.

Ja vat nüüd olen ma jälle omadega plindris. Tahaks tänada kõiki, korraga ja avalikult. Paraku ei pruugi see nii mõnelegi meeldida. Küll ma miskit välja mõtlen.

Järeljõuludele pani punkti Tallinna servas Peetris asuv lemmikloomaäri FendaF, kes andis toidukraami. Pool sellest läks täna juba Pärnu poole teele.

"Naised tulge pildi peale ka. Te pole ju tagaotsitavad või alimentide mittemaksjad?"

"Ei ole tagaotsitavad, me lihtsalt häbelikud!", püüdis Piret Oper viilimist kuidagigi põhjendada. Minu käest ei pääse ja foto peale saite kinni püütud. Nüüd jääb üle veel vaid laulu sisse panna.

Kniks ja kraaps kõikidele Loomapäästegrupi fännidele ja rokime aga üheskoos edasi. Loomade eest loomulikult! Mingu meil kõigil hästi!