26 jaanuar 2020

"Külmast tiigist sooja voodisse - Chihuahua Jack"

"See naine on kõige rõvedam eit maamunal!"

"Ole vait! Ta on parim naine üldse! Ta on ingel!"

Mõlemal mehel võib õigus olla, sest naine käituski nendega just vastavalt. Mitte meelega, aga ta mõjus lihtsalt kummalegi erinevalt. Vahest kohtuvad paarid, kes vastastikku just need halvimad omadused esile kutsuvad. Hiljem pole kummagil ühtki head sõna teineteise kohta öelda ja tegu oli niigi üürikese elu raiskamisega. Parem kui poleks kohtunudki. Endalgi paar sellist kogemust varnast võtta. Küllap ka teil.

Sama lugu on loomadega. Ühes kodus on ta vastik tigedik, aga teises kuku-nunnu ja armsaim lemmikloom, kes eales sündinud.
Bussijaama kiisu on viimatine näide, mille teieni tõin - ühes kodus oli päh-päh, teises pai-pai. Jackiga on sama lugu - esimeses kodus hüppas lausa lapsele näkku kinni,  teises ei suudeta seda juttu kuidagi uskuda.




Noor emme kloppis Janek Eeritsa uksele ja tubli mees tõi vaese koera külmast veest välja. Edasi läks Jack Siiri Vändriku juurde hoiukasse ja sealt juba päriskoju. Kahjuks või õnneks see koduke Jackile ei sobinud.

Kuidas Jack vette sattus ja kas inimese käsi oli mängus? Ei saa ma seda kindlalt väita ja võis juhtuda nii või naa. Täna olen sunnitud arvama, et pigem "naa", sest pealtnägijaid pole ja Jack võis tõesti ka ise vette kukkuda. Vähemalt üks inimene olla teda seal ringi kondamas näinud ja sel tiigil pidavat olema üsna järsud kaldad. 

Alateadvuses ei saa ma välistada aga kuidagi võimalust, et ta võidi ka vette visata. Väga imelik on see kõik. Eksomanik Ülle sõnul andis ta abikaasa Jacki kellegile tuttava tuttavale Matile, kelle aadressi peast ei teadvat. Ta jagas aga lahkelt tema mobiili numbrit. 


Paraku Matit pole me tänase päevani kätte saanud ja tegemist võib olla ka lambinumbriga. Ülle sõnul elavat Mati Tallinna, mitte Lõuna tänaval nagu esialgne info oli. Halba räägiti eelmise pere kohta veelgi, aga ei hakka seda siin võimendama. Võib-olla on laim, võib-olla mitte? 

Tegelikult pole sel kõigel enam vähimatki tähtsust. Loomapäästegrupi asi oli Jacki tervis üle kontrollida ja veenduda, et "tilluke talisupleja" kopsupõletikku või muud tervisehäda külge saanud. Ei saanud ja sedapuhku oli Koertejumal Jacki poolt. Veel oli meie asi Jackile uus armastav kodu leida. Ka see ülesanne on tänaseks täidetud, aga las verivärske perenaine Siiri räägib parem ise:

"Minu tutvus Jackiga sai alguse 19.01.2020. Eelmisel päeval kui Janek selle pisikese tiigist päästis, pakkusin talle pikemalt mõtlemata abi koera hoidmisel, kui perenaist leida ei õnnestu. Möödusid tunnid ja Janek helistas. Kuna kohe mul Rakverre polnud võimalik sõita, siis ööseks leidis see Pisike peavarju mu tütre juures.

Hommikul asusin juba mina tutvust ja sõprust tegema. Arvake kuidas mind vastu võeti? Ikka urinaga. Veidi süles olemist ja sellest väikesest karvakerast tuli välja tõeline ingel, kes otsis lähedust ja sammugi kuskil minust enam maha ei jäänud. 

Erko Elmiku tuppa astudes käitus kui peremees, kes peab oma territooriumit kaitsma võõraste eest. Möödusid päevad ja kuna Jack ei olnud uues kohas just väga leplik, uuriti kas saan ta taas enda juurde võtta. Pikemalt mõtlemata läksin sellele kullakesele nüüd juba kohe järgi.

Taaskohtumine ja see siiras rõõm oli nii vahva. Koer oli kui ära vahetatud, jooksis sülle ja oli valmis koju minema. Kodus leppis nii laste kui teiste kasside-koertega kohe. Mitte ühtegi probleemi. Ohh seda rõõmu kuidas mind töölt koju oodatakse!

Diivanil istudes pea sülle pannakse ja oma silmadega pai palutakse. Kuidas ninaga teki alla nn tunnel tekitatakse, et kaissu pugeda öösel. See "killer koer", olevat inimest rünnanud, lausa purenud?! Ausalt, aga ma ei tea, kellest jutt on? Seekord siis valis koer taas ise omale peremehe ja mul on siiralt hea meel, et ta just mind valis ja, et just mind armastab ja usaldab!"


Katame lauad sõbrad! Ei siin muud enam aita - üks üleliigne ja tülinaks muutunud hing on täitsa omas kodus ja see on kõvemat kõhutäit väärt küll! Hip-hip-hurraa! Palju õnne Jack! Sa ei ole enam üleliigne, keda eutaneerima või tiigis uputama peaks!