03 jaanuar 2020

"Nunnud patsiendid. Vol.1000"

Nädalavahetusele vastu ja ikka helgemates toonides nagu mul tavaks.

"Haigused ja hädad käivad ikka inimesi mööda"
, on üks ütelus, mis on ilmselt mõne vaid oma naba nägeva vennikese poolt välja mõeldud.

Haigused ja hädad käivad ikka mööda kõiki elusolendeid, aga seda paljud ei näe või taha lihtsalt näha. Palju meid tegelikult ka mõne liigikaaslase haigus huvitab? Oleme ikka ausad ja ei huvita ikka küll! Jääb kuidagi kaugeks see mure, kuigi kombeks on kaastundlikult kaasa kaagutada. Eks ole?

Ühisosa on aga olemas ja eriti hale on see vaatepilt kui mõni laps, olgu ta vanemateks siis inimene või, kes iganes, haigeks jääb. Nad tekitavad enamuses meist kaastunnet ja see on juba looduse poolt nii geenidesse säätud.

Kuna käime väga tihti loomakliinikutes oma kundede käppasid hoidmas ja siis jääb meile silma ka teisi õnnetuid hingi. Veterinaarteenuste hindu võib kiruda, aga mina olen näiteks küll tänulik, et tänapäeval vähemalt on kelle poole pöörduda. Sitta see raha! Tuleb ja läheb!

Nii selles videos olevast kutsast kui tuhandetest teistest loomadest oleksime veel oma 15-20 aastat tagasi rääkinud minevikuvormis. Õnneks on need ajad unustatud ja kuni Eesti islamiriigi välja kuulutamiseni pole vaja vast ka karta, et loomi enam ravida ei saa või ei tohi. Hip-hip-hurraa ja katame lauad!