10 jaanuar 2020

"Loomuse" rongkäik loomade heaks juba sel laupäeval!

Mina ise pole eriline tänaval meele või meelsuse avaldaja, aga see ei tähenda, et meie gängi rahvas või Sinagi hea lugeja ei võiks seal osaleda. Sellest ka see üleskutse:

"Karusloomakasvandused on jätkuvalt teema. Imelik, aga sellest verisest rahast saab tulu vaid käputäis inimesi. Veel imelikum on aga see, et see verine kasuminatuke läheb riigist välja. Sel teemal on hunnikus seadusparandusettepanekuid tehtud ja korduvalt ka koosolekuid kõige kõrgemal tasemel peetud. Tühi vaev ja vaimu närimine!

Kindlasti mõni ütleb, et meie kliimavööndis on külm ja kasukas kulub hädasti ära. Millal meil viimati külm talv oli? Praegunegi meenutab vägisi Põhja-Hispaaniat, mitte Eestit!

Isegi kui oleks külm, siis kas seda nahka ikka peab ebanormaalsetes tingimustes kasvatama? Kas teie tahaksite elu lõpuni üksikkongis või -palatis olla? Vaevalt küll.

Isiklikult arvan, et naha võiks ka metsast ju tuua. Täna viskame isegi põdranahad minema, rebastest-kährikutest rääkimata. Pole kohta kuhu anda? Äkki tuleks luua siis?

Oi-oi, aga puuri oma kvaliteetsem ja metsad kärntõve täis! Väga õige, aga äkki peakski esmalt metsas asjad korda ajama. Vabandust, aetaksegi ju ja mets võetakse maha!

Minister Kokk on tark ja väldib sedasi Austraalia metsapõlenguid?! Viimasest mandrist rääkides loodan, et meie inimeste empaatia ja kaastunne koaalade ja kängurude peale otsa ei saanud. Ka meil elavad loomad on samasugused elushinged ja neid saame ise reaalselt ka aidata!

Loomakaitse seltsil olles hakkasime asjaga pihta. Aasta võis olla 2007, 2008 kui emakordselt valjemalt suu lahti tegime. Eestimaa Rohelised aitasid puid alla panna paar aastat hiljem.



Tolku sest kõigest pole polnud - naha nimel loomade retsimine jätkub. Eravestlustes on pea kõik poliitikud nõus olnud, et see äri on mäda. Ometigi ei keelustata? Järelikult kellegile seaduseloojatest on see kasulik? Järelikult pidi (peab) keegi nutsu saama? Nii ma arvan.

Ma ise enam ammu koosolekutel ei osale ja ka Loomapäästegrupi hoian eemal. Mõttetu ja selle asemel on targem hoopis mõni hädaline loom kliinikusse viia.

Loomakaitse selts on kümne aasta jooksul jagunenud ja sellest on välja kasvanud Loomakaitse liit, Varjupaikade MTÜ, Loomus, Loomapäästegrupp ja teisedki.

Inimesed ikka samad. Mõned naiskad käisid vahepeal mehel-lapsel ära ja tulid jälle tagasi. Mõned põlesid läbi, puhkasid ja on taas rivis. Nii mõnedki on kadunud ka. Loodetavasti mitte jäädavalt.

Ega me väga enam suhtlegi, aga eesmärk on nii otse kui kaude ikka üks - loomade kannatuste vähendamine. Eelmised valitsused on kõik olnud normaalsed, praegune ebanormaalne. Nii lehed kirjutavad.

"Normaalsetele" paraku loomade kannatused korda ei läinud. Miks muidu tänaseni meie (looma)seadustest nii haigeid asju leida võib? Äkki "ebanormaalsed" teevad asja ära? Äkki juba sel aastal?

Äkki ebanormaalsete arust on ka loomadega vahekorda astumine ebanormaalne? Normaalsete arust on koera-kassi-hobuse keppimine täiesti okey! Äkki muudaks ka selle ühe soojaga ära?

Ei tea ja ei julge enam isegi unistada mitte. Õnneks Loomuse omad viitsivad ja jaksavad vaielda ning koosolelkutel võidelda. Jummel tänatud!

Äkki lööd ka ise sedapuhku kaasa ja aitad selle ilma veidike paremaks muuta? Juba sel laupäeval saad oma meelsust väljendada kui oled sama meelt ja viitsid netikommentaarist ka väheke rohkemat teha. Mina tänan! Loomad tänavad ka, kuigi me ei pruugi sellest nii otse aru saada!