25 jaanuar 2020

"Tapa haige koer on Loomapäästegrupi hoole all"

Tapal inimestele silma jäänud koerake on Tallinnas ja Loomade Kiirabi Kliiniku arstid kontrollisid ta ka üle. Peremees on üles leitud ning pärast telefonivestlust sai koera olukord ka veidi mõistetavamaks:

"Ta on juba 15 aastane. Äkki veel rohkem, naine teab täpselt. Kurt ja ka mõlemad hädad tulevad siis kui ise tahavad. Pidamist enam pole. Ta on lihtsalt juba nii vana. Kui leiate tõsise tervisehäda, siis pange ta "tuttu." 




Tegime lätipärast Ilkas'e nime kandvale kutsale kõik vajalikud protseduurid alates röntgenist-ultrahelist kuni vereproovideni välja. Ei miskit erilist häda ja nagu vanainimesel ikka. Seega eutanaasia pole meie teema ja peremees vaadaku ise edasi.



Autoga ta kokku pole saanud ja luud on terved. Luudehõrenemine on aga juba sellises staadiumis, et isegi kui ta oppi oleks vajanud, siis sellesse luuse ei keera juba midagi. Nagu paber.

Põis oli suur ja pissi täis, vaatamata sellele, et 100 liitrit läks seda va kraami autosse ja teine 100 mu jope sisse kui teda kliinikusse süles viisin. Kõht oli ka lahti. Liigesed kulunud ja teevad valu. Selgroog vinks-vonks. Vat selline lühikokkuvõte loomaarst Gleb Pakini pikast-pikast jutust.


Soojas vajus vaese looma silm kohe kinni ja ta jäi norinal magama. Tundus, et oli omadega rahul küll. Homme hommikul toimetan ta Tapale tagasi ja püüan peremehele rääkida, et lasku koer ikka tuppa - siis liigub vähe kabedamalt ka. Hea on muidugi soovitada kui teine hädad tuppa teeb, aga alati on võimalik lahendus leida. Rammusamat toitu saame ka kaasa anda. Äkki kulub ära.

Miinimumprogrammi järgi sai kõik vajalik tehtud, et ta end paremini tunneks. Kümneid tuhandeid pole mõtet kulutada, sest nooreks me teda ikka enam teha ei suuda.

Tänan meie gängi Christina Simson'it, kes Aravetelt Tapale põrutas ja Ilkase ka Tallinnasse tõi. 29 inimest annetas koera raviks 356 eurot ja suur aitäh teilegi. Kniks ja kraaps ka inimeste ees, kes hädalist märkasid ja talle abi otsima hakkasid.