19 mai 2020

"Uus Loomade Kiirabi Kliinik"

Inimene on loomult uudishimulik ja püüab ikka kardina tagant piiluda, mida üleaedne teeb. Kel Loomade Kiirabi Kliinikusse asja olnud, teab, et seal olid suuremat sorti ehitustööd käsil. Nüüd ollakse lõpusirgel.

Täitsa uus korpus ehitati valmis ja sisustati tehnika viimase sõna järgi. Ja kõik puha meie sõprade loomade jaoks. Megasuur kulutus ja äririsk, aga see käib taoliste asjadega kaasas. Hommikul kirjutasin oma blogis järgmised read:

"Ohh sa raks kui vägev seal kõik on! Nagu väljamaal! Nii puhas, nii avar, nii valgusküllane. Uus standard on loodud ja selle tipus ruulib Loomade Kiirabi. Seejärel tuleb väga-väga palju tühja maad ja alles siis järgneb talle inimeste EMO uus korpus. Frankfurdi, mitte meie oma.

Mina enam inimese arsti juurde ei lähegi!"


Leppisin selle asja kliiniku suurte bosside Valdeko Paaveli ja Ain Starastiga kokku. Mehed siiski palusid Terviseameti, niisama kadetate inimeste ärritamise ja kuulujuttude vältimiseks mul alati enne ravile tulekut koeramask pähe tõmmata ja neljakäpukil siseneda. Seda ma lubasin ja loodetavasti petab see osav manööver asjatundmatu kliinikukülastaja ära.


"Valneril on jälle rohud võtmata ja peksab segast", arvas nii mõnigi lugeja. Tõsi, nii on pahatihti juhtunud, aga mitte täna hommikul.

Piilume siis üle plangu ja kiikame kardina taha. Loomapäästegrupi ja mo enese fännklubi on eelistatud seisus ning saab seda seitsmekohalise numbri taha peituvat projekti eksklusiivselt esimeste seas näha. 

Uued operatsioonisaalid ja elustustuba, vilauus röntgenipaparaat ja hapnikukambrid. karantiinitoad nii koertele kui kassidele, spetsiaalne lift ja konverentsisaal-õppeklass, puhkeruumid sinna juurde kuuluvaga jne jne. Ei hakka kogu kremplit üles loetlema - pagana pikaks läheb.


Esimesed operatsioonid on uues majas juba tehtud ning isegi sel ajal kui dr.Paavel mulle ringkäiku tegi, oli üks karvane patsient parasjagu lõikusel. Ka väike Hugo sai haigusloo ja raviõpetuse perenaise süles olles juba uuest majast kätte. Vaadake ja tunnustage väärt tööd ja vaeva.

Kuigi ma pole kunagi ühtki enda materjali kellegile keelanud, siis praegu palun meedial neid pilte mitte kasutada. Tööd on alles pooleli ja küll Loomade Kiirabi Kliiniku rahvas teid ise külla kutsub kui nad selleks täitsa valmis on. Nii on viisakas. Facebookis kontot omavad inimesed saavad rohkem näha kui selle albumi lingi lahti klõpsavad.

"Meie oleme peaaegu valmis! Natuke veel ja siis saab pidulikult avada. Kas su gäng ka valmis on veel kiiremini reageerima?", päris Valdeko lõpetuseks.

"Alati valmis nagu pioneerid. Kui vaja, siis paneme Tallinnasse ja Harjusse alates juunist veel ühe kaubiku juurde.

Unistan ka loomade reanimobiilist, aga sellega läheb veel aega. Äärepealt oleks Hollandist eelmisel aastal paar tükki ära toonud, aga lõin põnnama, sest ei julgenud laenu juurde võtta. Küll need ka tulevad, andke vaid aega!"