27 mai 2020

"Jõhkardid tapavad Lasnamäel linde!"

Täna levis Facebookis kulutulena foto, millel kujutati kuidas Lasnamäel Läänemere kooli juures oli kaks tapetud lindu spordiplatsi eraldava aia vahe torgatud. Abipalvekirju saabus ka minu postkasti õige mitu.

"Kellele teatada? Kuhu helistada?", otsis postitaja abi. Teine naine teadis rääkida noortekambast, kes ka tema peoga kimbutavad.

Polegi nagu väga kuskile teatada, sest lindude elu on täiesti tähtsusetu kui ohvriks just mõni kaitsealune kotkas ei satu olema.Õhtul jõudis info ka minuni ja käisin kohal, kuid linnud oli juba ära koristatud. 

Tuletan korra veel meelde, et ma ei jõua jälgida ja ei jälgi ka neid postitusi, kus "täägitud" olen. Ega ma saa ka messengeriga väga läbi, aga sealt kaudu on vähemalt lootus, et varem või hiljem lugusid ikka näen.

Mis siis toimus? Ilmselt keegi püüdis kinni paar noorlindu ja tappis nad ära. Seejärel riputas kas laste ehmatamiseks või teiste lindude peletamiseks aia vahele. Vanasti aeti ka taludes surnud linde teiba otsa, et teised ligi ei tuleks. Tänapäeval enam nii eriti ei tehta. Haige tegu igal juhul, mis ilmselt nii mõnelgi koolijutsil ja tavainimesel päeva rikkus.

Hädajuhtumitest andke ikka teada 1414, help@animalrescue.ee või feissaris https://www.facebook.com/animalrescuegang

Tänud juba ette - ma tõesti ei jõua igale poole ja nii leiab ka muu loomapäästegäng rakendust. Nad on sigatublid tegelikult! Allpool toon teineni ka mures ema kirja.